SC Gastel en verjongd Victoria'03 in evenwicht

Terwijl een vijftal kilometer verderop Hoeven zich kroonde tot kampioen van de 3e klasse A, bestreden op Sportpark Blankershove SC Gastel en Victoria’03 elkaar. Het duel eindigde, door doelpunten van Pascal van Caam voor SC Gastel en Oguzhan Kazanci, in een 1-1 gelijkspel. Door dat resultaat, zag Victoria’03 Roosendaal, dat met 1-0 won van UVV’40, boven de Oudenbossche derdeklasser op de ranglijst stijgen. Het doelsaldo van Roosendaal is beter dan dat van de Oudenbosschenaren.

Trainer Ronald van Oeveren had met zijn technische staf flink moeten puzzelen om een opstelling te kunnen fabriceren. De Roosendaalse trainer miste vier basisspelers: Dennis Tevel en Kerim Ozen (beiden geschorst), Nemanja Pejovic (privéredenen) en de geblesseerde Faris Ouaddaf. Ook Jerom Hermus was vanwege een blessure niet beschikbaar. Uiteraard ontbrak ook Jules Voogt, die al langer uit de roulatie is. Twee spelers van Victoria’03 JO19-1 mochten hun opwachting in de basis maken: aanvaller Joep Timmermans en middenvelder Lex van Dissel. Op de bank zat ook nog een speler van JO19-1: Pieter van Etten. Vanuit het tweede elftal waren Miklo de Jong, Jordy van Dam en doelman Joël van der List opgeroepen.

Na het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Thijs Renders uit Best, kwamen beide ploegen moeizaam op gang op het kunstgrasveld van SC Gastel, waarde temperatuur flink opliep. De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken. Al in de 12e minuut moest doelman Niels van Sundert aan de bak, toen de pass van Ricardo de Wit Sjoerd Renne niet bereikte en SC Gastel snel omschakelde. Verder dan een corner kwam het niet voor de roodzwarten.

SC Gastel had het meest grip op het duel en creëerde ook de beste kansen. Harm Lambregts gaf een prima pass op Pascal van Caam, die Koen de Vos voorlangs zag schieten. Ook een kopbal van Koen de Vos, die diagonaal inkopte, had niet het gewenste effect voor de thuisclub. Een verre ingooi van Harm Lambregts zorgde voor veel venijn in de achterhoede. Uiteindelijk belandde de bal tegen de paal, waarna Lex van Dissel voor opruiming kon zorgen.

De druk op het doel van Van Sundert werd Victoria’ 03 in de 27e minuut te groot. Mehmet Akif Oruç gaf Van Caam te veel ruimte met zijn rechtervoet. Doelman Niels van Sundert ondervond de gevolgen! De bal sloeg diagonaal bij de tweede paal in het net: 1-0 voor SC Gastel.

Victoria’03 kwam slechts tot een paar speldenprikken! Anis Ouaddaf schoot in handen van doelman Coert Domen. De beste kans was voor Björn Verwater, die zijn pegel vanaf 25 meter als een granaat in zag slaan. Jammer genoeg, net naast de linkerpaal.

Intussen had het spel al een keer stilgelegen, omdat scheidsrechter Renders last had gekregen van zijn knie. Fysiotherapeut Niels van Sundert kon de jonge arbiter in de eerste helft nog wel geruststellen, maar in de rust was het gedaan met de scheidsrechter. Op advies van zijn begeleider, besloot hij ermee te stoppen.

Ruststand: 1-0

Een deja vu voor Victoria’03, want drie weken geleden moest de scheidsrechter al na 73 seconden de brui eraan geven. Na overleg in de catacomben en zelfs een toss, werd besloten, dat de assistent-trainer en teammanager van Victoria’03, Ad van Loon, tot aan dit seizoen actief als scheidsrechter op het hoogste niveau bij de A- en B-jeugd van de bvo’s, de leiding van het duel in handen zou krijgen.

Na de gedwongen onderbreking, kwam Victoria’03 beter uit de startblokken dan SC Gastel. Dat leidde nog niet onmiddellijk tot kansen, maar het geloof bij de in het wit geklede Oudenbosschenaren nam zienderogen toe. Nadat een aantal pogingen in schoonheid gestrand waren, kwam Victoria’03 toch op gelijke hoogte. Oguzhan Kazanci, die zijn bewakers een lastige middag bezorgde, tekende voor de op dat moment meer dan terechte 1-1.

SC Gastel liet zich niet onbetuigd en drukte Victoria’03 soms terug in de verdediging. De Oudenbossche defensie gaf echter geen krimp. Victoria’03 drong meer aan en kwam wel een paar keer in de buurt van doelman Doomen. Maar van echt uitgespeelde kansen was niet echt sprake. De 1-1 bleef dan ook het scorebord staan. Beide trainers konden zich wel vinden in de uitslag.

Eindstand: 1-1

Volgende week staat het laatste competitieduel voor Victoria’03 op het programma. De ploeg van Ronald van Oeveren zal dan moeten winnen om in aanmerking te komen voor het overnemen van de periodetitel van Hoeven.