Finn van Dartel (15) van DSE Etten-Leur is begonnen met voetbal op zijn 3e en zit al 12 jaar op voetbal, ik heb vanaf begin af aan in het eerste team gezeten. Finn zegt : “In de F1 was ik gescout door NAC en heb daar een paar proeftrainingen gehad. Helaas was ik niet door gegaan.” Toen is Finn om hogerop te kunnen spelen naar Unitas’30 gegaan. Ik heb daar 4 jaar gespeeld en 3 jaar in de selectie gespeeld. Na 4 jaar ben ik weer terug naar DSE gegaan. Vorig jaar zat ik in de B1 en dit jaar A1. Vorig jaar ben ik ook voor het eerst mee geweest met zondag 1.

HappyPoint_desinfectie

Op dit moment is het team van van Dartel pas in het begin van het seizoen. “We hebben net 1 wedstrijd gehad die we 1-1 gelijk hadden gespeeld. Desondanks beloofd het een mooi seizoen te worden in een leuke competitie (2e klasse)”. De eerst volgende wedstrijd van DSE jo19 -1 is tegen DEVO jo19-1.

Van Dartel zelf vind dat zijn goede punten liggen aan de wil om perse een wedstrijd te winnen , “ook al staan we achter blijf ik de volle honderd procent geven in het goal”. Ook is van Dartel hard aan het oefenen op zijn uittrappen ze komen met mijn dropkick al ver maar hij wil de side volley helemaal goed onder de knie krijgen voor de optimale uittrap.

Op de vraag waarom van Dartel is gaan keepen reageert hij : ”Mijn vader was vroeger al een keeper bij RBC en DSE daardoor ben ik vanaf mijn vijfde ook al begonnen met keepen en ik heb de handschoenen nooit meer uitgedaan en het gaat nooit vervelen”. Ook zegt hij het overzicht over het veld super te vinden en daardoor andere spelers aan t sturen.

Van Dartel vind dat de uitspraak keepers zijn gek weldegelijk klopt. De meeste keepers doen alles om een doelpunt te voorkomen. “ook ikzelf doe alles om de bal voor de lijn in plaats van achter de lijn te houden. Het beste gevoel is natuurlijk als je na de wedstrijd die 0 hebt gehouden of als je team heeft gewonnen dan kan je ook trots zijn op jezelf.

De meeste keepers hebben iets van rituelen maar van Dartel zegt dat hij voor de wedstrijd in de kleedkamer meestal erg stil is om zichzelf volledig te kunnen focussen op de wedstrijd die er aan gaat komen.

Klik hier voor meer informatie en hier voor meer artikelen over DSE