Nico-Eichhart-VV-Kogelvangers

 

Het onvolprezen onderhoudsteam van Kogelvangers moet het voortaan zonder één van de meest trouwe vrijwilligers doen. Nico Eichhorn (79) stopt er namelijk mee. Het liefst zonder toeters en bellen, zo is ‘ie nou eenmaal. In dat kader ging een interview in Weekblad de Ster, laat staan in De Bode, hem te ver. Maar daar komt de voormalige Dordtenaar niet mee weg. Vandaar dit epistel, dat tot stand is gekomen met medewerking van voorzitter John Pijper, die Nico zijn hele periode aan de Grintweg heeft meegemaakt. Eerst als speler en jeugdtrainer, later in de onderhoudsploeg. Maar liefst 25 jaar heeft Nico Eichhorn er zijn werkzaamheden uitgevoerd. Vakkundig, gedisciplineerd, met hier en daar een positief kritische noot. Als hij ergens mee aan de slag was, dan moest het goed zijn en zo gebeurde het ook.

De laatste vijf jaar kwam het echter vaker ter sprake, dat Nico ermee wilde stoppen. Maar gelukkig konden de andere mannen van de hechte onderhoudsploeg én van het bestuur, hem steeds overhalen er nog een jaartje mee door te gaan. John Pijper desgevraagd: “Nico is een gouden kerel voor Kogelvangers. Hij voetbalde als centrale middenvelder in de lagere elftallen, dertig jaar lang, iedere zaterdag eerst met veel passie. Ook daar was het een kerel op wie je kon rekenen. En op woensdagmiddag hebben veel leden en oud leden de fijne kneepjes van het voetbalspel van hem geleerd. Nico is zo’n 25 jaar jeugdtrainer bij Kogelvangers geweest, vandaar. Na zijn pensionering is hij toegetreden tot de onderhoudsploeg”.

Daarbij waren de kleedkamers zijn passie -en dat was en is dan ook nog steeds te zien. Menig speler van Kogelvangers en van bezoekende club zal zich de schone ruimtes herinneren, daar kreeg de club veel complimenten over. John Pijper: “Als ik me het goed herinner, dan heeft Nico vroeger gevaren. Als ik in Rotterdam ben, dan zie ik voor me, dat hij aan boord van zo’n schip het dek aan het zwabberen is. Daar heeft hij zijn passie voor de kleedkamers en doucheruimtes bij Kogelvangers waarschijnlijk aan overgehouden. En als er even niets schoon te maken was, dan pakte hij wel andere werkzaamheden aan. Zoals snoeien, doelen repareren en andere voorkomende werkzaamheden”. Maar nu Nico dit jaar tachtig wordt, vindt hij het écht tijd om ermee te stoppen. Daardoor kan zijn andere hobby meer aandacht krijgen. Namelijk zijn volkstuintjes, waar zowat héél Helwijk van mee kan eten. Zou is ‘ie nou eenmaal ook. Laat bij het nakende afscheid van Nico Eichhorn bij Kogelvangers vooral duidelijk zijn, dat de vereniging deze markante persoonlijkheid enorm gaat missen. John Pijper tot slot: “Het spreekt voor zich dat Nico op ons complex, zowel langs de lijn, in de kantine als in de bestuurskamer altijd warm zal worden ontvangen.

Bron

Klik hier voor meer informatie over VV Kogelvangers!
Klik hier voor een ander artikel!