Niek Luijkx

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met een van de spelers van Virtus 6, Niek Luijkx.

Niek is begonnen met voetballen in Langeweg bij VOV, waarna hij de overstap maakte naar DEVO uit Bosschenhoofd. Later ging hij bij Virtus voetballen, waar hij jeugdteams heeft doorlopen en uiteindelijk terecht is gekomen in Virtus 6.

In een eerder artikel was verteld dat er een aantal jongens het team hadden verlaten. “Ik vind het zonde dat ze zijn gestopt met voetballen en zeker midden in het seizoen. Zolang wij op de zondag maar genoeg man hebben en blijven houden vind ik het niet zo’n probleem. Ik zou het dan ook leuk vinden om nog een seizoen of een aantal er achteraan te plakken.

De gezelligheid binnen het team is er altijd wel volgens hem. “Met het voetballen zelf zijn we altijd serieus en na de voetbal gaan we altijd vollebak zuipen. De derde helft is dan ook altijd aanwezig na onze wedstrijd. In het team zitten aparte groepjes, maar alles past goed bij elkaar en dat is wat ons team zo leuk maakt. Tijdens stappen kom je ook elkaar tegen en dat is dan ook altijd gezellig.

Momenteel staat de ploeg achtste in de competitie. Toch heeft hij er het vertrouwen in dat de het team een aantal plekken kan stijgen op de ranglijst. “Als we blijven presteren zoals we de afgelopen keren doen en elke wedstrijd vollebak gas geven dan moet een vijfde of zesde plek realistisch zijn.

Bob Farla is iemand volgens Niek iemand die erg belangrijk is voor het team. “Bob steekt er echt met kop en schouders bovenuit. Hij is zo nu en dan beslissend voor de hele ploeg, dankzij zijn kwaliteiten. Je kan hem dan ook overal neerzetten en hij doet het alsnog goed.”

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Virtus 6 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek, met Virtus 6 de trainer Martin Lips.