Virtus-Martin-Lips

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met een van de leiders en trainer van Virtus 6, Martin Lips.

Martin heeft zelf nooit gevoetbald, dit kwam door een vervelende operatie die hij op jonge leeftijd moest ondergaan. “Sinds mijn oudste zoon begon met voetballen, was ik er eigenlijk altijd bij. Op een moment dat het team een trainer te kort kwam, ben ik erbij gekomen om het team een beetje uit de brand te helpen. Ik deed het samen met Jan Gulden.” De trainer vindt het hartstikke leuk om bij de groep betrokken te zijn. “Ik doe verder niks aan sport. Als mijn kinderen voetballen, dan ben ik er toch altijd bij en kan ik net zo goed de rol op me nemen om de leiding te nemen over dit team en dat van mijn jongste.”

Virtus 6 is volgens hem dan ook een hele gezellige groep. “Het zijn allemaal wat ‘oudere’ jongens die allemaal hun woordje klaar hebben. Ze laten hun mening dan ook zeker blijken, waar ik niet zo zeer moeite mee heb. Wederzijds respect is zeker altijd aanwezig, wat ik heel erg belangrijk vind binnen zo’n groep. Als ik de jongens privé tegenkom is het ook altijd heel erg gezellig, wat de sfeer versterkt. In de zomer hadden we vaak dat wij voor de selectie speelden. We bleven dan ook vaak gezellig kijken naar het eerste. Tegenwoordig spelen wij thuis als hun uit moeten en andersom.”

De trainingen voor deze groep worden niet uitgestippeld. “Op de training probeer ik zoveel mogelijk te partijen, want de jongens hoeven niet meer te leren voetballen. Ze kunnen of wel, of niet voetballen. Je probeert altijd wel een vorm van afmaken of een positiespelletje, maar die gasten hebben daar geen trek in” grapte de oefenmeester. Het team van zijn jongste zoon traint hij ook, maar daar probeert hij de kinderen echt te leren voetballen. “Het team van mijn jongste moet echt nog leren voetballen, dus daar bedenk je hele andere oefeningen voor.”

Op woensdag bekijkt de trainer wie dat er fit genoeg is om zondag aan de aftrap te beginnen. “Ik kijk altijd even of de jongens geen pijntjes hebben of iets dergelijks. Zondag vroeg is vaak de wedstrijd, dus dan weet ik eigenlijk al dat er een paar niet zijn. Je moet dan een beetje schuiven in de opstelling, wat soms weleens lastig is.”

“In de WhatsApp groep komen regelmatig om 03:30 ’s nachts, nog foto’s voorbij dat ze allemaal nog in de kroeg zitten. Ik moet dan ook mijn hart vasthouden de volgende ochtend als ik wakker word, maar toch vind ik dat juist leuk om dat te zien voorbij komen. Wel vind ik het minder als ik ‘s ochtends afmeldingen krijg, terwijl ze ook een uurtje eerder naar bed konden. Je kiest voor een teamsport, dus moet je er ook staan voor je team, zelfs al ben je nog bezopen” lachte Martin.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Wilt u Virtus 6 op de voet volgen, dan kan dan hier. U vindt hier tevens ook meer informatie over het team.

Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek, met Virtus 6 ‘captain derde helft’ Raymond de Kort.