Carl-Valentijn-Sprundel

In deze rubriek gaan wij opzoek naar de toppers van de laagste regionen. De elftallen die het voetbal zo mooi maken. Niet vanwege de kwaliteiten in het veld, maar vooral de kwaliteiten buiten het voetbal. Vandaag spraken we met Carl Valentijn, speler van het team Sprundel 5.

Carl is dertien jaar geleden terecht gekomen in het vijfde van de club. “Vanaf het moment dat ik kon lopen ben ik met het team meegegaan, aangezien mijn vader ook in het vijfde speelde. Vanuit de JO17 ben ik als het ware meteen doorgestroomd. Ik voetbal in dit team echt voor de gezelligheid, zo vind ik het niveau ook prima.”

Op de zondagochtend is de gezelligheid al snel ter plaatse. “Als iedereen binnen komt gewandeld gaat het altijd wel over de zaterdagavond en wordt er flink gelachen. Na dit, wordt er natuurlijk gevoetbald. Het gaat er dan wel iets serieuzer aan toe, dan in de kantine. Nog voordat de wedstrijd is afgelopen passeren de eerste bakken bier al.”

Hij is vader van twee kinderen, waarvan de jongste een jongen is. “Het zou mooi zijn als de jongste in de voetsporen van mij en die van opa kan treden. Het zou echt leuk zijn om dat te mogen meemaken. Mijn vader is na zijn periode altijd nog leider geweest van het team. Het voetballen onder mijn vader vond ik dan altijd ook erg fijn.”

Een aantal jaar terug, moest het team bijna worden opgeheven, omdat er een leden te kort was. “Het team lag op sterven. Uiteindelijk zijn er allemaal jongens bij elkaar gekomen en is het een bij elkaar geraapt zooitje, wat uiteindelijk een hechte groep is geworden. We zijn met elkaar meer dan teamleden. Alle gelegenheden buiten het voetbal om, die worden altijd als gezellig ervaren.” De sfeer in de kleedkamer is dan ook altijd goed. “In de kleedkamer hoor je voor en na de wedstrijd harde muziek, een hoop geouwehoer en na de wedstrijd een bak bier in het midden van de kleedkamer. Deze drie dingen zijn toch wel het kenmerk van Sprundel 5, maar zeker ook van andere lagere elftallen.”

“Uiteindelijk zijn we nu uitgegroeid tot een groep van drieëntwintig man, wat een volledige selectie is. Ik denk dat de mensen uit de jeugd en uit de lagere elftallen toch wel naar ons opkijken, vanwege de gezelligheid. Als vijfde team, zijn we dan ook blij dat we alles gesponsord krijgen van tassen tot derde helft polo’s. Het verblijf in Oostenrijk is ook gesponsord. Het zegt uiteindelijk toch wel iets over onze invloed, als team zijnde.”

Binnenkort is er een teamuitje naar Oostenrijk, wat Carl helaas niet kan bijwonen. “De kleine wordt gedoopt, waardoor ik er niet bij kan zijn. Het is jammer, maar dit is toch wel even wat belangrijker. Verder zijn er genoeg andere dingen die met de groep worden gedaan.

In het team zitten jonge jongens, maar ook mannen die al langer meedraaien. Carl is zo een van de oudere spelers van het team en zit er het langste bij. “Het is leuk om met jonge jongens te spelen. De jongens hebben ook heel andere bezigheden op de zaterdagavond en zondagmiddag. Vorig jaar had ik daar zo nu en dan wel een moeite mee, omdat het voor de wedstrijd al ging over de derde helft. Hierdoor werden de prestaties ook minder, er is dan ook flink op gehamerd door onze leider en aanvoerder. Het resultaat is dan ook dat we dit seizoen aardig presteren.” Het team staat momenteel tweede in de competitie met een punt minder dan de koploper. In het bekertoernooi is de halve finale gehaald.

Wilt u nou ook met uw team in de schijnwerpers staan bij het VoetbalJournaal stuur dan een mail naar voetbaljournaalnl@gmail.com

Meer informatie over Sprundel 5 vindt u hier terug.
Of lees hier het vorige artikel uit de rubriek met leider Hans van den Berg.