Joost de Koning en RSV willen ook schitteren in 4e klasse

RSV is dit seizoen weer in de vierde klasse te bewonderen. Joost de Koning (19) en zijn teamgenoten werden vorig jaar zeer overtuigend kampioen op het laagste amateurvoetbalniveau en de verdediger hoopt dat de trots van Rucphen de goede lijn kan doortrekken.

Joost de Koning beleefde vorig seizoen zijn doorbraak in het eerste team van RSV. Als voorstopper of laatste man kon hij tot zijn blijdschap altijd rekenen op een basisplaats in het elftal van trainer Marco Klijs. “Het was een schitterend jaar om mee te maken als jonge jongen”, aldus de pas negentienjarige verdediger. “In het seizoen daarvoor had ik ook wel regelmatig minuten gemaakt in het eerste team, maar toen degradeerden we en zat alles tegen.

Vorig jaar begonnen we met frisse energie aan het nieuwe seizoen en gelukkig werd het een succesverhaal.” Al twee wedstrijden voor het einde van het seizoen kroonde RSV zich tot kampioen in de vijfde klasse B, na een 4-0 zege op Neerlandia’31. Uiteindelijk verloren de blauw-witten in het hele seizoen in totaal slechts één duel, kort na het binnenhalen van de titel. Maar na het zeer uitbundige kampioensfeest lag niemand in Rucphen wakker van dat ene verliespartijtje. “We hebben het geweldig gedaan en als verdediger was het prettig dat we weinig tegengoals kregen. De titel hebben we met onze supporters groots gevierd en dat was onvergetelijk.”

Niemand vertrok afgelopen zomer bij de hechte dorpsclub en het kampioensteam wacht nu de taak om te voorkomen dat RSV niet wederom naar de vijfde klasse afdaalt. “RSV is geen grote vereniging, maar we horen niet in de kelderklasse thuis”, aldus De Koning. “Het is goed voor de club, het team en ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling om minimaal in de vierde klasse te spelen. We hebben vorig jaar hard gewerkt om te promoveren en nu moeten we ook een niveautje hoger bewijzen dat we een goed team hebben.”

De student aan de Universiteit van Tilburg is goed op zijn plek bij RSV, de club waar hij van kleins af aan al speelt. “Ik ken hier iedereen en het is hier altijd zeer gezellig, dat siert de vereniging. Maar we houden hier ook van goed voetbal. Dit seizoen moeten we ons sowieso handhaven en we moeten twee keer van onze rivaal Sprundel winnen, dan is het seizoen geslaagd.”

Geef een reactie