Sven Gesell is een van de unieke pareltjes uit de jeugdopleiding van VV Schijf. Vanaf kleins af aan verdedigt hij de roodgele kleuren van zijn eigen dorpsclub. De 19-jarige middenvelder moest even wennen aan het seniorenvoetbal, maar zit momenteel helemaal op zijn plek binnen de hoofdmacht van VV Schijf.

HappyPoint_desinfectie
Gesell begon, net als vele dorpsgenoten, met voetballen bij VV Schijf. Het jeugdtalent doorliep alle jeugdelftallen, die er op dat moment waren. “Drie jaar geleden moest bijna de gehele Jo17 opschuiven naar de senioren.” Gesell verwachtte een grote stap te moeten maken naar de senioren. “Het is toch anders gelopen dan ik dacht. Ik mocht na de voorbereidingen en de selectietrainingen meetrainen bij het eerste elftal.” In zijn beginperiode maakte hij veelal minuten bij het tweede elftal en bleef het bij enkele invalbeurten. “Na mijn eerste seizoen zijn mijn speelminuten omhoog gegaan, waar ik heel blij mee ben.”

Voor Gesell is het een lastige periode, omdat hij het spelletje enorm mist. “Een paar maanden niet voetballen had ik zeker niet aan zien komen. Vooral het spelen van wedstrijden mis je dan nu wel.” Voor het jeugdexponent was het dan ook een raar seizoen afgelopen jaar. “We hadden vijf punten uit drie wedstrijden. De start was niet slecht, want we hadden niks verloren.” Gesell was dan ook heel benieuwd hoe het verloop van de competitie zou gaan. “Ook was dit een seizoen, waar we zelf dachten hoog te kunnen eindigen.”

“Voor mij is het een hoogtepunt dat ik mag spelen voor het eerste elftal. Het is mooi dat je voetbalt bij de club waar je al je hele leven actief bent.” De middenvelder hoopt dan ook nog mooie momenten te mogen beleven bij zijn eigen dorpsclub. “Een jaar voordat ik bij de selectie kwam, werd het eerste kampioen. Voor heel Schijf was dit geweldig. Ik zou graag ook een kampioenschap willen meemaken met het team.” Persoonlijk heeft Gesell mooie doelstellingen voor ogen. “Ik ben nu nog jong en heb nog veel te leren, maar ik wil een vaste basisspeler worden bij het eerste.”

Foto: BELFoto

Meer artikelen lezen over VV Schijf? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Schijf.