De zestienjarige buitenspeler van V.V. Internos zit vol met voetbal en is helemaal gek op het spelletje. Zaterdags staat hij zijn mannetje bij JO-17 en zondags trapt die een balletje mee bij zondag 7 van V.V. Internos. Het team van zijn vader. Hoe mooi is dat een vader zoon combinatie in één elftal.

Stijn begint over zijn carrièreverloop. “Ik heb eigenlijk altijd gespeeld bij Internos. Ik begon ongeveer vijf jaar geleden met voetballen in de JO13-2 toen was ik destijds twaalf jaar oud. Qua niveau heb ik nooit hoger gespeeld dan tweede klasse. Na een jaartje in de JO13-2 vertrok ik naar de JO13-1, daarna naar de JO14-1 waar we ongeslagen kampioen werden in de derde klasse. Na dit succesvolle jaar sloot ik aan bij JO16-1 waar we toch een beetje een rommelig jaar hadden door Corona. Nu ben ik klaar om te knallen in de JO17-1.’’

Met de ambities van de jonge aanvaller zit het wel goed. ’’Ik wil eigenlijk graag nog in het eerste spelen. Ambities hogerop heb ik niet. Ik vind de sfeer in en met het team veel belangrijker. Het is voor mijn ook een stukje rust en afleiding.’’ Dit seizoen gaat het prima gaat Stijn verder. ’’Met het zondag elftal zijn we helaas niet door in de beker, maar met de JO17-1 gelukkig wel. In de competitie wordt het een lastig jaar. De concurrenten zijn super sterk, dus het is aan ons de taak om super scherp te zijn. Het moet ook wel beetje een uitdaging blijven.’’

Ondanks de jonge leeftijd van Stijn heeft hij al best wat hoogtepunten. ’’Uiteraard was het super leuk om kampioen te worden, maar ik vind het ook leuk dat ik regelmatig scoor. Dit vind ik dan leuk om bij te houden. Aan het einde van het seizoen kan ik dan kijken hoeveel wedstrijden ik gespeeld heb en hoeveel keer ik daarin trefzeker ben geweest.’’ Gelukkig heeft de jonge speler weinig dieptepunten gehad. ’’Ik heb nog nooit echt heel erg dik verloren of iets in die richting. Als ik dan toch iets moet verzinnen dan denk ik een blessure, maar daar heb ik dan ook nog geluk mee gehad dit was nooit langer dan twee tot drie weken.”

De grote voorbeeldvoetballer van Stijn is Ronaldo. ’’Zijn werklust en doorzettingsvermogen is wonderbaarlijk. Toen bekend werd gemaakt dat Ronaldo terug ging naar Manchester United kon mijn dag niet meer stuk. Ronaldo is op zoveel manieren te bewonderen.’’ Voetbal is super belangrijk voor Stijn. ’’Op het veld is het enige waar je aan denkt die bal die de goal in moet. Het bewegen is ook nog is goed voor je!’’ Als Stijn een voorspelling moet doen voor dit seizoen is hij optimistisch, maar ook realistisch. ’’We hebben een moeilijke competitie, maar we hebben dit jaar ook een goed team staan. Dus moet de middenmoot zeker haalbaar zijn. Met de zondag 7 zou ik het echt niet weten. In de beker speelde we best wel goed, alleen heb ik geen idee hoe het niveau is in de competitie, maar uiteraard gaan we proberen om kampioen te worden.”

Klik hier voor meer informatie over Internos
Lees hier meer artikelen over Internos