steven-maggan

Steven Maggan (21) voetbalt en woont in Klundert. Hij is op vijf jarige leeftijd begonnen met voetballen bij VV Klundert. In de A-tjes besloot Steven om 1 jaar te gaan voetballen bij RBC uit Roosendaal. De 21 jarige speler van Klundert hoop na lang blessureleed weer vol aan de bak te gaan met zijn club.

verfhuys-breda

Steven heeft een lastig jaar achter de rug met veel blessure leed. ” In het 1e seizoen kreeg ik een hele nare blessure. Deze blessure heb ik vorig jaar maart opgelopen tijdens een wedstrijd. Ik dacht dat het een lies blessure was, heb een half jaar onderzoek gedaan naar mijn lies van fysio tot echo’s tot MRI scan, ben naar dokter geweest, medicijnen genomen en niks hielp en ik bleef er steeds maar last van houden als ik steeds weer ging proberen om te trainen. Na een half jaar heeft onze verzorger voor mij geregeld dat ik naar de dokter van PSV kon. En daar ben ik hem heel dankbaar voor. Uiteindelijk heb ik in Eindhoven een MRI scan laten maken van mijn heupen. Toen de uitslag bekend was bleek er niks met mijn lies en heupen te zijn maar het was mijn schaambeen die al die tijd ontstoken was. Ik heb toen 30 dagen ontstekingsremmers ingenomen en core stabilty oefeningen gedaan om de spieren die aan het schaambeen hechten sterker te maken”.

Na een lange tijd uit de roulatie zijn geweest, had Steven eindelijk weer hoop om het veld op te stappen. “Na 8 maanden was het dan eindelijk over. Begin dit jaar kreeg ik een terugval, had er weer last van en moest opnieuw revalideren. Wanneer ik weer wilde gaan revalideren kwam helaas Corona. Ik ben in de zomervakantie van dit jaar in juli naar de fysio geweest van Feyenoord. Ik heb hier 2 maanden lang, 2 dagen in de week gerevalideerd. In augustus mocht ik eindelijk weer trainen en ik ben eindelijk van mijn blessure af. Door mijn blessure heb ik nog niet veel wedstrijden kunnen spelen bij de senioren. Maar een hoogtepunt in de jeugd is in de B1 geweest bij VV Klundert. We werden kampioen en we wonnen de beker in 1 seizoen. Afgelopen zaterdag had ik weer na 1,5 jaar blessureleed een basisplek”.

Steven is nu vooral gefocust op fit blijven en hoop stappen te kunnen zetten met Klundert. “Uiteraard wil je zo hoog mogelijk voetballen. Maar op het moment denk ik maar aan 1 ding en dat is fit blijven. Wanneer ik fit blijf wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen maar het aller belangrijkste voor mij is, dat ik kan voetballen zonder dat ik weer last van die blessure heb. We zijn het seizoen helaas begonnen met een nederlaag. Maar we hebben ons goed herpakt. Na 4 wedstrijden staan we op een 5e plek met 2 winst, 1 gelijk en 1 verloren. Het is jammer dat de voetbal nu weer stil ligt door Corona”.

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert