steven-maggan-vvklundert

Steven Maggan is nog  jong, maar heeft te maken gehad met veel blessureleed. Gelukkig is de middenvelder op de weg terug en pakt hij voorzichtig zijn wedstrijdjes mee bij VV Klundert. Wij spraken met Steven over zijn carrièreverloop, zijn blessure, belangrijke personen binnen VV Klundert en zijn blik op komend seizoen.

Maggan is op vijfjarige leeftijd begonnen met voetbal. “Ik ben begonnen bij VV Klundert. Ik begon toen in de kabouters en heb tot en met  het eerste jaar van de O19 bij VV Klundert  gespeeld. Daarna heb ik nog één jaar bij RBC in de O19 gespeeld en daarna ben ik weer terug gekomen naar VV Klundert.”

Helaas kreeg Steven te maken met blessureleed. “In maart 2019 heb ik een blessure opgelopen wat maar niet wilde overgaan. In de eerste instantie leek het op een lies blessure. Ik heb alles aan me lies laten doen zoals: fysio, dokter, rust gehouden, naar het ziekenhuis voor een MRI scan, een echo laten maken, medicijnen gebruikt en toch last blijven houden. Uiteindelijk leek het niet om mijn lies te gaan maar om een ontsteking wat net boven mijn lies zit. Nu zijn we twee en een half jaar verder en lijkt het gelukkig de goede kant op te gaan. Ik ga elke week naar de fysio en die zorgt ervoor dat ik de juiste krachtoefeningen doe, zodat mijn spieren weer sterker worden. Ik train nu zo’n vier of vijf weken met de groep mee en heb ook al een paar wedstrijden gespeeld. Gelukkig gaat dat allemaal pijnvrij.”

imcoda

De ambities zijn voor de middenvelder dan ook gericht op zijn blessure. “Mijn persoonlijke doel is om eerst weer volledig 100% fit te worden. Ik ben de afgelopen twee en half jaar niet echt fit meer geweest vanwege mijn blessure. Ik zou heel graag weer helemaal fit willen worden om vervolgens weer twee keer per week volledig te trainen en zaterdag wedstrijden te kunnen spelen.”

Aan zijn trainer ligt het in ieder geval niet. “Ik kan goed overweg met onze trainer Marco van Dijnsen. Marco is een goede trainer, hij is dit jaar aan zijn vierde seizoen begonnen. Dat zegt ook wat als een trainer zolang bij een club blijft. Marco doet ook veel voor mij, om te zorgen dat ik fit word.” Daarnaast wordt Steven goed geholpen door de verzorger. “Jan is onze verzorger en is een topgozer. Jan heeft veel voor mij gedaan. Hij heeft er voor gezorgd dat ik naar de dokter van PSV kon voor mijn blessure en daar zijn ze erachter gekomen wat mijn blessure precies is. Elke keer op en neer naar Eindhoven ging ik samen met Jan daarheen. Hij maakte tijd vrij om met mij daar heen te gaan. Je hoeft hem maar iets te vragen en zonder er over na te denken doet hij het voor je.”

werktalent-breda banner

 

De blessure gold als een tegenslag voor Steven, want voetbal is erg belangrijk voor hem. “Vooral de wedstrijden dat is toch het leukste wat er is. Zeker de wedstrijden hier in de buurt die dan ook wel is de ‘derby’s’ worden genoemd. Zulke wedstrijden zijn extra leuk omdat het ook bekenden zijn waar je tegen speelt. Je gaat zo’n wedstrijd toch net wat anders in dan dat je tegen een team uit zeeland speelt.”

De middenvelder gaat dan ook met veel vertrouwen het seizoen in. “Als iedereen terug is van blessures en als we allemaal fit zijn hebben we een goed en sterk voetballend team. Als dit zo is, dan denk ik dat we een goed seizoen kunnen draaien. Ik denk dat we dan zeker in de top vijf kunnen eindigen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Klundert.
Lees hier meer artikelen van VV Klundert.