VV Zundert wil dolgraag terug naar de tweede klasse en is voortvarend aan het seizoen begonnen met twaalf punten uit de eerste vier duels. Volgens linksback Steven Braspenning (21) is de selectie van Jack Sweres sterk genoeg om deze goede lijn na de coronabreak door te trekken.

HappyPoint_desinfectie

Vleugelverdedigers werden in het verleden wel eens gekscherend ‘de slechtste spelers van het team’ genoemd, maar die opmerking hoor je steeds minder in de voetbalwereld. Logisch ook, als je ziet dat de backs in het moderne voetbal vaak aanvallers afstoppen, de opbouw verzorgen én zelf langs de lijn denderen om acties te maken en voorzetten te geven. Steven Braspenning herkent zich wel in deze eigenschappen. De 21-jarige linkervleugelverdediger omschrijft zichzelf als een moderne back. “Ik kan ook centraal achterin spelen, maar vind het ook lekker om langs de lijn te rennen en acties te maken. Het is een veeleisende positie.”

Derde seizoen
Braspenning is bezig aan zijn derde seizoen in het eerste team van Zundert. In zijn debuutjaar in het vlaggenschip degradeerden de rood-zwarten helaas naar de derde klasse. In dat seizoen hield hij vaak de bank warm, daar kwam vorig jaar verandering in. “Ik had een vaste basisplaats in ons vernieuwde elftal. Er waren een hoop nieuwelingen die de vertrokken spelers vervingen en daardoor kostte het tijd voordat de boel ging draaien.” Braspenning vond het dan ook niet vreemd dat Zundert ‘slechts’ vierde stond toen de competitie vorig jaar werd beëindigd. “De buitenwacht dacht misschien dat we direct kampioen zouden worden als degradant, maar zo makkelijk gaat dat nu eenmaal niet.”

De kans dat Zundert dit seizoen wél meedoet om de titel, acht de vleugelverdediger groter. “Onze selectie is daar nu sterk genoeg voor en het begin van de competitie was hoopgevend met twaalf punten uit vier duels. Het is jammer dat corona onze vorm heeft doorbroken, maar ik ben ervan overtuigd dat we de draad weer kunnen oppakken als we de competitie hervatten.” De selectie van Zundert blijft fanatiek doortrainen en buiten het veld zit Braspenning ook niet stil. “Ik ga tweemaal per week hardlopen, heb wat gewichten thuis en heb afgelopen zomer veel getennist. Ik sta er meteen als we weer aan de bak mogen.”

Zundertse jongens
Braspenning speelt al vanaf zijn vierde bij Zundert, waar hij alle selectieteams doorliep. Hij vindt het leuk dat hij met zijn Zundertse kameraden zoals Tim Engelbert en Owen Maas in de selectie van de club speelt. “De concurrentie is hevig, maar wij bewijzen dat je als Zundertse jongen genoeg kansen krijgt om het eerste te halen. Persoonlijk wil ik dit seizoen zo veel mogelijk minuten maken voor Zundert en belangrijk zijn voor het team.” In de jeugd van Zundert werd Braspenning voor het laatst kampioen in de E’tjes. Komt daar dit seizoen verandering in? “Wie weet, het zou heel erg mooi zijn. Onze seizoensstart was in ieder geval perfect.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Zundert
Klik hier voor meer informatie over VV Zundert