siep-klundert

Siep van de Reijt is een 20 jarige verdediger van VV Klundert. Hij is begonnen op zijn vijfde in de kabouters van Klundert. Hij heeft hier heel de jeugd doorlopen en op zijn 17e maakte hij zijn debuut in het eerste van Klundert. Siep traint in zijn vrije tijd ook nog de jongens van jo15-1, en hij zeilt ook graag. Hij zit nu in zijn derde jaar van de studie bedrijfskunde, aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

verfhuys-breda

De rechtsback positie bevalt hem het meest. “Ik ben begonnen als rechtsback bij  mijn debuut in de selectie. In de jeugd ook wel eens op het middenveld gestaan. Toen vaak op de bank gezeten en op posities ingevallen die mij niet liggen. Vorig seizoen weer de rechtsback positie opgepakt en nu vaak daar of in het midden van de verdediging”.

Siep hoopt op ten duur stappen te kunnen maken met Klundert. “We zouden met dit team binnen een aantal jaar graag naar de tweede klasse promoveren om daar te laten zien wat we kunnen. We hebben een goede voorbereiding gehad, wel relatief makkelijke tegenstanders. Slecht begonnen tegen Duiveland maar tot nu toe goed herpakt. Ik wil iedere zaterdag kunnen bijdragen aan het behalen van de winst. De muziek in de kleedkamer zorgt altijd voor een goede onderlinge sfeer zodat dit ook mee de wedstrijd in gaat en je net die extra meter zet voor een ander. Virgil van Dijk is 1 van mijn voorbeeldvoetballers. Hij is enorm sterk aan de grond en in de lucht. Tegelijkertijd heeft hij een goede techniek en snelheid, best knap”.

De dubbel pakken is vaak lastig, zeker in de amateurs, maar met Klundert B1 lukte dat. “We wonnen de competitie vrij gemakkelijk maar in de bekerfinale stonden we 2-0 achter tegen Westhoek waar we twee jaar daarvoor nog 5-1 van wonnen. Grace Kitenge en Steven Maggan zorgden toen voor de 2-2 voor rust en ik maakte de 2-3 na rust. Daarna schoot Thomas Zeeman nog een vrije trap van een meter of 40 erin en toen lieten wij er nog één door zodat de eindstand 3-4 werd, in ons voordeel. Nog nooit zo’n spannende pot gespeeld. Maar er horen natuurlijk ook dieptepunten bij het voetbal. We verloren een keer met 12-1 van SCO. Deze wedstijd behoorde tot een reeks van 7 verloren wedstrijden in een klasse waarin we uiteindelijk toch standhielden.”

Er is 1 persoon waar Siep heel lovend over is bij de club. “Ik vind dat Niels Punt, de nieuwe trainer van het tweede, van grote toegevoegde waarde is voor de selectie. Hij is erg makkelijk in de omgang en weet spelers te motiveren om te komen trainen en te presteren op zaterdag. Naast de gezelligheid die hij meebrengt”.

Voetbal is iets wat je samenbrengt, je denkt met je vrienden aan voetbal en niks anders. Na een wedstrijd bespreek je de wedstrijd en drink je een biertje, zegt Siep.

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert