Sander de Bont is op zijn vijfde begonnen met voetballen bij de Sprundelse dorpsclub. Afgelopen zomer heeft de spits de overstap gemaakt van SV Sprundel naar VV Hoeven. Hoewel er nog geen wedstrijd is gespeeld, voelt hij zich al helemaal thuis in de JO-19.
Happy-point
De Bont is geboren en woonachtig in Sprundel. Heel zijn leven draait om sport, dit is vanaf jonge leeftijd al door zijn ouders aangeleerd. “Momenteel volg ik de opleiding bewegingsagoog aan het CIOS”. Op jonge leeftijd is hij gestart met voetballen bij de dorpsclub. Buiten het voetbal, beoefent de sportieveling ook tennis en is hij vaak in het bos te vinden op de mountainbike.

We vroegen de nummer 9 naar zijn hoogtepunten. “De kampioenschappen die ik heb gewonnen zijn echt het mooiste wat ik heb meegemaakt. Met name het kampioensjaar bij de A1 van Sprundel in de eerste klasse”. Sander is lovend over zijn trainers van het kampioensjaar. “In dat jaar heb ik heel veel bijgeleerd op voetbal en mentaal vlak”. Ondanks de hoogtepunten in zijn carrière heeft de spits ook dieptepunten gekend. “Ik heb een ingescheurde enkelband gehad. Van deze blessure heb ik lang moeten herstellen”. Voor de spits blijft dit een gevoelige plek. “Regelmatig krijg ik in de wedstrijd een tik tegen mijn enkel, en dan heb ik de angst om opnieuw geblesseerd te raken”.

De fanatiekeling verteld over zijn ambities in het voetbal. “In de toekomst wil ik graag bij SV Sprundel terugkeren om daar met mijn vrienden samen te voetballen.” Het grootste doel dat de aanvaller zichzelf heeft gesteld is om een plek in de hoofdmacht te veroveren bij de rood-zwarten. Na zijn voetbalcarrière heeft De Bont ook een trainers ambitie. “Zelf wil ik graag jeugdtrainer worden. Voor school heb ik training moeten geven aan de jeugd”. Sander vond het fantastisch om zijn voetbalkennis mee te geven aan de pupillen.

Ten slotte blikken we met de spits vooruit op volgend seizoen. “Ik hoop dat we dit seizoen nog een aantal wedstrijden kunnen spelen. Op deze manier kan het elftal ritme opbouwen voor aankomend seizoen”. Verder vertelt De Bont dat de doelstelling voor aankomend seizoen is om prijzen te pakken. Zelf hoopt de spits een groot aandeel hier in te hebben door veel doelpunten te scoren.

Meer artikelen over VV Hoeven? Klik hier.
Wilt u meer weten over VV Hoeven? Klik hier.