Paul van Dijk is met zijn 35 jaar nog altijd een jonge trainer, maar is bij Internos toch al aan zijn derde klus bezig. Met ervaring als jeugdspeler van NAC en in het eerste van Zwaluwe, neemt Van Dijk sowieso aardig wat voetbalbagage mee. Hij ziet erg veel potentie in het eerste team van de geel-blauwen.

verfhuys-breda

Met een voorsprong van veertien punten en drie duels meer gespeeld dan naaste belager VVC’68, ging Internos de ‘eerste’ coronabreak in. Van de laatste twaalf duels wonnen de geel-blauwen elf keer. En toch spelen ze dit seizoen weer in de zaterdag vierde klasse. “Er was geen ruimte om te promoveren”, legt Paul van Dijk uit. De Madenaar nam het roer na vorig seizoen over van Erik Nijssen. Internos stevent inmiddels af op een kalenderjaar zonder zeperd in competitieverband. De laatste wedstrijd die Internos verloor, was tegen VVC’68. Op 28 september 2019 verloren de Etten-Leurenaren met 2-3. “We hebben nu al een heel leuk elftal staan, dat de komende jaren ook nog eens stappen kan gaan maken. Mijn spelers zijn nog relatief jong, dus we kunnen echt nog een aantal jaar door. Ik denk dat we de derde klasse aan kunnen, maar dan moet corona ons niet blijven dwarsbomen.”

Oude liefde
Van Dijk vertelt dat veel oud-Internossers teruggekeerd zijn bij de club. Oude liefde roest niet. Zij verlieten Internos in de jaren dat het minder ging, maar hoorden goede geluiden over zowel de organisatie als het eerste elftal, dat de overstap maakte naar het zaterdagvoetbal. “Als je dan goede resultaten haalt, word je ook voor andere jongens interessant.” Internos staat na de eerste drie wedstrijden van dit seizoen op vijftien doelpunten voor en vier tegen. Ook in de beker ging het een rondje verder. “We zaten in een lekker ritme, hadden de juiste flow te pakken. Dat je dan nu weer stilstaat, is wel heel erg rot.” Van Dijk probeert zijn spelers fit te houden met de nodige creatieve trainingen. “We hebben een dinsdag- en donderdaggroep die momenteel in tweetallen trainen. Zij werken een circuit af. Daarnaast hebben ze enige tijd op zaterdag een bosloop gedaan, maar met de verscherpte maatregelen hebben we die afgeschaft. We willen ervoor zorgen dat de spelers bezig blijven en ook binding houden met de club en met elkaar.”

Eindstation
Internos heeft zichzelf door de prestaties tot grote favoriet in de zaterdag vierde klasse C gebombardeerd. Het machtsvertoon van de Etten-Leurenaren roept de vraag op hoe ver zij het kunnen schoppen. De derde klasse lijkt niet het eindstation. “Dat is lastig nu aan te geven. We zullen ieder jaar iets beter moeten worden om stappen te blijven zetten. Ons voordeel is het jeugdige eerste en we hebben ook een tweede dat erg jong is, bijna een verkapt jeugdteam. Het is lastig in te schatten hoe zij er over vijf jaar voor staan, maar we hebben nu al een heel mooie vaste kern.” Van Dijk geniet nog altijd van het trainerschap. “Ik vind het heel mooi om een groep te managen en samen resultaten te behalen. Dat is tot nu toe bij al mijn clubs gelukt.”

 

Klik hier voor meer informatie over VV Internos
Klik hier voor meer artikelen over VV Internos