De familie Van de Reijt is een echte vv Klundertfamilie. De jongste generatie, vertegenwoordigd door Rijk, Siep en Guus, speelt momenteel in de JO19-1 en het eerste, vader Paul voetbalde tien jaar lang in het vlaggenschip en opa Ad liep daar rond als vrijwilliger. Paul houdt zich achter de schermen als voorzitter van de technische commissie bezig met het eerste elftal en de doorstroming van de jeugd.

HappyPoint_desinfectie

Paul van de Reijt geeft dit interview vooral om Klundert te promoten, zelf hoeft hij niet zo nodig in de spotlights te staan. Maar ja, hij heeft wél een belangrijke functie achter de schermen. Van de Reijt (51) is voorzitter van de technische commissie. “Ik heb al van alles gedaan, nadat ik op mijn 27 of 28ste moest stoppen bij het eerste vanwege een knieblessure. Zo was ik jeugdtrainer en -voorzitter en heb ik in bijna alle commissies gezeten.”

Doorstroming
Van de Reijt werd voorzitter van de technische commissie omdat hij de doorstroming van de jeugd naar de seniorenselectie niet goed vond gaan. “Ik had daar wat ideeën over, vooral qua communicatie. Je moet die talenten heel goed duidelijk maken wat ze kunnen verwachten bij het eerste, dat ze misschien niet gelijk basisspeler zijn en ze hard moeten werken voor hun plek.” Klundert speelde een tijdje (tussen 2013 en 2015) in de eerste klasse, ‘iets boven ons niveau’ zo is Van de Reijt eerlijk. “Toen we degradeerden, kregen we te maken met een tussenjaar. Dat was voor de oudere jongens lastig, zij moesten wennen aan hun nieuwe, jonge teamgenoten die nog aan het groeien waren naar het niveau van Klundert 1. Daar ontstond wat wrijving door.” En zonder wrijving geen glans, zo wist Van de Reijt toen hij twee jaar geleden voorzitter van de technische commissie werd. “We hebben op de jeugd ingezet, zijn ze intensief gaan begeleiden en hebben een structuur opgezet waarmee ze mee konden trainen met het eerste. Ook hebben we een team ingeschreven voor een O23-competitie.” Het resultaat is zichtbaar. “De laatste twee seizoenen hebben we steevast vijf of zes basisspelers van onder de twintig jaar oud in het eerste.”

De jeugd heeft de toekomst, zo is wel duidelijk bij Klundert. “Toen we op hoger niveau speelden, hebben we een tijdje veel jongens van andere clubs gehad. Die gaan dan na twee jaar weer weg, daar kun je niet op bouwen, maar het gaat wel ten koste van je eigen jeugdspelers. Klundertenaren zien liever jongens in het eerste spelen die vanaf hun vijfde al bij de club rondlopen.” De gehele structuur van de selectie is op de schop gegaan. “We hebben er één selectie van gemaakt, niet een apart eerste en tweede team. Dat is hartstikke belangrijk, we hebben met Niels Punt nu voor het tweede elftal ook een enthousiaste, goede trainer, die zelf nog in de eerste klasse met Klundert heeft gevoetbald.” Het doel is uiteindelijk weer terug te keren in de tweede klasse. “Als we de groep bij elkaar houden, moet dat mogelijk zijn.”

Andere teams
De technische commissie heeft ook oog voor de andere teams binnen de club. “We hebben een leuk derde elftal van jongens rond de 20 jaar oud die niet mee kunnen met de selectie, maar wel eens in de week onder een goede trainer trainen. We hebben ook een vrouwen- en veteranenteam, doen het eigenlijk heel goed als Klundert zijnde.”

Met twee Van de Reijts in de selectie dus en eentje wellicht op komst. “Mijn dochter mag niet voetballen, anders wordt mijn vrouw écht gek van de hele dag vv Klundert”, besluit de technische man, lachend.

 

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert