Hij had het goed naar zijn bij Unitas’30, maar Patrick Arnouts is blij dat hij weer trainer is van een eerste elftal. De coach uit Sprundel wil de jonge selectie van vierdeklasser SVC graag naar een hoger plan tillen.

HappyPoint_desinfectie

Hopelijk komen de spelers van SVC net zo fit uit de vervelende coronaonderbreking als hun coach. “We hebben al erg lang niet meer samen getraind, maar ik zit niet stil tijdens de vrije avonden”, zegt Patrick Arnouts. “In plaats van naar de club ga ik nu tweemaal in de week naar een personal trainer, waardoor ik me prettig voel. Ik hoop natuurlijk dat mijn jongens ook fit blijven, want wie weet moeten we na enkele trainingen alweer aan de bak.”

Leuke club
De mannen uit Standdaarbuiten moeten sowieso hun mouwen opstropen bij de hervatting, want SVC behaalde slechts één punt uit de eerste vier competitieduels. De blauw-witten ontsnapten vorig seizoen ondanks hun dertiende plaats aan degradatie door de eerste coronabreak en Arnouts heeft de taak gekregen om een soortgelijke eindklassering te voorkomen. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want onze selectie is vrijwel hetzelfde gebleven”, aldus de coach. “Op zich hebben we geen slechte groep, maar ik wil wel snel verbetering zien. SVC is een hartstikke leuke club, maar ik hecht veel waarde aan resultaten. Er is genoeg werk te doen.”

Arnouts was in het verleden coach van SV Sprundel, Steenbergen, NSV en Grenswachters. Vorig seizoen was hij trainer van het tweede elftal van Unitas’30 en hij leidde ook het Onder 23 team in Etten-Leur. “Unitas’30 is een geweldige club. De potentie is daar enorm qua spelersmateriaal en de faciliteiten zijn super. Ik had het er goed naar mijn zin, maar ik miste het hoofdtrainerschap. Het voelde wat onwennig voor me om ineens niet meer het belangrijkste elftal van de club te trainen.”

Half drie
De coach vindt het daarom erg fijn om weer hoofdtrainer te zijn. “Zondag voetballen om 14.30 uur: dat heb ik gemist. Ook bij SVC ben ik overigens tevreden met onze accommodatie, de sfeer en de selectie. Ik kan helaas van onze spelersgroep niet ineens een sterrenteam maken, we zullen kleine stapjes moeten zetten. Maar ik ga de uitdaging graag aan met de jongens en denk dat we ons na de coronabreak gaan herpakken.”

 

Klik hier voor meer artikelen over SVC.
Klik hier  voor meer informatie over SVC.