Marco-van-Dijnsen-vv-Klundert

Marco van Dijnsen komt uit een echte voetbalfamilie. Na zijn succesvolle carrière als speler in België en bij NAC, is Marco aan de slag gegaan als oefenmeester bij VV Klundert. De competitie is stroef begonnen, maar de coach heeft veel vertrouwen in een plekje in de top vijf.

thumbnail_Vacature-uitvoerder-timmerman-online-155x50-1-1

Als jonkie begon Marco van Dijnsen bij Groen Wit in Breda. “Op jonge leeftijd werd ik gescout door NAC en heb daar tien jaar gespeeld waarvan twee jaar in de selectie. Op 20-jarige leeftijd  debuteerde ik in het eerste elftal.” Daarna is Marco in Belgie gaan voetballen bij VV Hoogstraten, KVVO Overpelt, KFC Zwarte Leeuw, KFC Wuustwezel en KFC Meerle. “Na België ben ik bij Baronie zaterdag gaan spelen met vrienden en heb daar nog een jaar of zes gespeeld in de zaterdag 1.”

De trainer komt uit een echte voetbalfamilie. “Vader, ooms, tantes broer, zus neven, iedereen voetbalde bij ons. Mijn neven Johan en Arno Gabriëls hebben ook beiden in het eerste van NAC gespeeld. Als kleine mannekes voetbalden we ieder moment van de dag bij groen wit, waar al veel familieleden speelden. Toentertijd was dat een logische stap. Inmiddels is dat behoorlijk lang geleden, haha.”

Dit seizoen is Marco trainer van Klundert waar hij het seizoen stroef is begonnen. “Met Tholen en Halsteren in de eerste wedstrijden heb je de twee favorieten al gehad. Tegen Tholen speelde we de eerste helft zeer goed en waren wij een klasse beter dan hen. De tweede helft gingen we er met 3-0 af, dus zij lachten als laatst en dat is frustrerend.” VV Kundert heeft te maken met verschillende blessures, maar ondanks een mindere start heeft de leermeester er alle vertrouwen in. “Het begin is met vallen en opstaan. Het scoren gaat ons moeilijk af en we zullen stabieler moeten worden gedurende 90 minuten. Er is voor ons nog genoeg werk aan de winkel. We moeten nog groeien en dat gaat ook gebeuren.”

Wat zijn hoogtepunten voor Marco? “Dat zijn er meerdere, maar ja als je als Bredase jongen na een lange weg je eerste contract tekent bij NAC is dat mooi natuurlijk. Daarnaast ben ik gepromoveerd met KFC Meerle als trainer.” Ook Marco als speler Europees kampioen geworden in de NAC jeugd en met Hoogstraten prachtige bekerwedstrijden gespeeld tegen FC Antwerp, Eendracht Aalst, Club Luik (met Graham Arnold) en Zulte Waregem. “Daar wonnen we als derde nationaler van een eerste nationaler met 0-1. Dat was een speciale wedstrijd.”

Binnen zijn functie heeft de trainer persoonlijke doelen voor zichzelf gesteld. “Gewaardeerd worden als mens en als trainer. Je doet het helaas nooit goed voor iedereen, al wil je dat wel graag.  Wisselspelers hebben altijd wat te klagen en dat begrijp ik soms wel, maar soms ook niet.  Met basisspelers is er vrijwel nooit iets negatiefs aan de hand.”  Samen met assistent Hans Korteweg die er dit jaar bij is gekomen probeert de leermeester iedereen in de goede flow te krijgen. “Door te trainen- te prikkelen en te stimuleren. Soms door een arm om de schouder, een luisterend oor en soms bulder ik een keer over het trainingsveld heen, haha.”

Als trainer heeft Marco geen rituelen, maar als speler had hij wel zo zijn rituelen om optimaal te kunnen presteren. “Op zaterdagavond speelde ik meestal en dan ging ik in de middag een uurtje slapen om ‘s avonds gas te kunnen geven. Na een overwinning kon het wel eens laat worden in de Belgische cafeetjes, maar dan ging ik de volgende dag altijd voor mezelf  uitlopen.”

Aan het eind van de competitie hoopt de oefenmeester in de top vijf te kunnen eindigen. “Als we er hard voor weken met z’n allen en stapjes zetten naar volwassenheid dan gaan we leuk mee doen voor de top vijf verwacht ik.  Blessures kunnen hier roet in het eten gooien, maar dat is altijd zo geweest.” Daarnaast hoopt de trainer ook dat het tweede punten gaat halen in de zware competitie waarin zij zich bevinden. “De resultaten zullen het buitenlandse reisje aan het eind van het seizoen waar we voor aan het sparen zijn , wel wat kunnen beïnvloeden. Al zal daar de saamhorigheid en gezelligheid van de selectie heus wel op een positieve manier hoorbaar zijn verwacht ik.”

Klik hier voor meer informatie over VV Klundert.
Lees hier meer artikelen over VV Klundert.