Jurgen Melissen (47) is als technische man verantwoordelijk voor de sportieve organisatie van de selectie bij Victoria’03. Hij ziet kansen om met het Oudenbossche vlaggenschip richting de tweede klasse te koersen, maar dan moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

HappyPoint_desinfectie

Jurgen Melissen voetbalde vroeger zelf bij VES’35, een van de twee voorgangers van fusieclub Victoria’03. “Van jongs af aan speelden we daar al prestatievoetbal. Ruimte voor gezelligheid was er ook, maar prestaties vonden we het belangrijkst. Dat zit nog steeds in mij, daarom hou ik me ook vooral met de selectie bezig.” Hij merkt dat het af en toe schakelen is, de huidige generatie voetballers kent andere prioriteiten. “De technische staf en ik zijn echt ziek van een nederlaag als die tegen Philippine in de laatste speelronde voor de coronabreak, zeker omdat we met 2-0 voorstonden. Spelers zetten zich daar wat sneller overheen.”

Mathijssen
Het is ieder jaar weer puzzelen voor de Oudenbossche derdeklasser om een zo goed mogelijke selectie in te richten. “Als een speler vertrekt, kijken we eerst binnen onze eigen vereniging of we een geschikte vervanger hebben. Wanneer dat niet het geval is, gaan we buiten de club zoeken. Ik doe dat samen met de technische staf. Dat Danny Mathijssen nu onze trainer is, maakt mijn taak een stuk makkelijker. Hij heeft een grote aantrekkingskracht voor spelers. Jongens als Ali Boukayouht, Joey Tak, Sharushan Ponnudurai en Jari Voeten zijn mede gekomen omdat Danny hier trainer is. De verhouding daarin moet echter niet scheef gaan lopen, wij willen voorkomen dat die spelers ook weer allemaal weggaan als Danny om wat voor reden dan ook zou vertrekken.”

Maar Melissen wil de trainer sowieso dolgraag behouden. De klik tussen Mathijssen en hem is optimaal, zoals die ook tussen de spelersgroep en trainer uitstekend is. “De trainingen van Danny zijn echt top. We hebben van beide kanten de intentie om nog een seizoen door te gaan.” Melissen merkt dat de transfercarrousel eerder is gaan draaien door de coronabreak en is dan ook al volop gesprekken aan het voeren met de staf en spelers.

Tweede elftal
De technische man van Victoria’03 onderkent ook het belang van het tweede elftal. “Dat is de tussenstap die spelers uit de jeugd vaak nodig hebben, van de JO19-1 naar het eerste is voor sommigen een te groot verschil. Ons tweede speelt nu in de derde klasse en staat bovenaan, daar willen wij graag een niveau mee omhoog.” Hij verwacht de komende jaren nog niet veel aanwas vanuit de jeugd in het eerste. “We hebben altijd een paar jongens die meetrainen en meegaan, maar zij hebben nog wel een paar jaar nodig om zich tot vaste waarde te ontwikkelen.”

Victoria’03 1 zou op den duur graag een stap omhoog zetten, naar de tweede klasse. “Vorig jaar stonden we vijfde en RBC en Gastel zitten niet meer in onze competitie. Een plek in de top drie moet dus mogelijk zijn, zeker aangezien ons elftal volledig intact is gebleven en we met Rick Braspenning één speler erbij hebben gekregen. Onze doelstelling is dan ook meedoen om promotie, maar dan moeten we wel wedstrijden als die tegen Philippine gaan winnen. Als alles klopt, dan kunnen wij promoveren.”

 

Wil je meer artikelen over de club Victoria’03? Klik dan hier.
Wil je meer informatie over de club Victoria’03? Klik dan hier