Jimmy Kars verruilde afgelopen zomer zijn jeugdliefde VV Internos voor een avontuur in Rijsbergen. Bij VVR speelde de middenvelder na 11 maanden blessureleed weer zijn eerste minuten. De 22-jarige fanatiekeling is blij met zijn overstap en de eerste indrukken bij zijn nieuwe club waren dan ook erg goed. “Dit is een ontzettend leuke vereniging.”

HappyPoint_desinfectieKars begon zijn carrière bij VV Internos en werd al op jonge leeftijd gescout door NAC Breda. Zijn avontuur in het geelzwart van de Bredanaren was echter van korte duur. “Na één jaartje moest ik helaas weer weg, heel jammer natuurlijk.” Kars koos op dat moment voor een terugkeer naar het oude nest bij VV Internos. Hier doorliep hij meerdere jeugdelftallen, maar scheurde hij op jonge leeftijd zijn kruisband af. “Op zo’n moment is dat enorm balen, maar je zet een knop om en je gaat hard werken aan je herstel.” Ondanks zijn blessure, koos hij voor een overstap naar RBC in Roosendaal. Na een lange herstelperiode speelde de middenvelder zelf een halfjaar in het oranje. “Extra mooi dat we datzelfde jaar kampioen mochten worden, dat was zeker wel een hoogtepunt.”

Ondanks zijn leuke en leerzame periode bij de oranjehemden, keerde Kars wederom terug bij VV Internos, waar hij in de toenmalig A1 terecht kwam. Een jaar later maakte hij als jeugdspeler al deel uit van het vlaggenschip. Hier kende hij door veel blessureleed en het stilleggen van de competitie een wisselvallig laatste seizoen. “Ik lag er mede dankzij een operatie maandenlang uit en op zo’n moment ben je dan toch op zoek naar zekerheid en vertrouwen.” Toen trainer Mark Schuiten de talenvolle middenvelder afgelopen zomer verleidde voor een transfer naar Rijsbergen, werd Kars aan het denken gezet. “Het was een mooie stap omhoog en tijdens de gesprekken kreeg ik veel vertrouwen, waar ik op dat moment ook naar op zoek was.”

Na de zomerstop, trok Kars weer voor het eerst sinds een lange periode zijn voetbalschoenen aan. “De tweede wedstrijd was thuis tegen VV Zundert en ik mocht gelijk in de basis starten, dat was wel een mooi moment.” Helaas voor Kars werd de competitie na drie wedstrijden ook alweer stilgelegd. Ondanks het intreden van het vervelende virus, kijkt de verdedigende middenvelder heel positief terug op zijn beginperiode. “Ik kende eigenlijk bijna niemand bij VVR, maar ik ben heel erg goed ontvangen.” Na wederom een voetballoze periode, wordt er momenteel weer gevoetbald op Sportpark De Laguiten. “We trainen nu drie keer in de week, dat was wel weer even wennen om op te starten.”

Ook voor de toekomst heeft Kars met zijn nieuwe club mooie ambities voor ogen. “We hebben een goed team en ik denk dat we in de competitie in de top 5 kunnen eindigen.” Ook persoonlijk heeft de nummer 6 mooie doelstellingen. “Ik wil zelf kijken waar mijn plafond ligt, welk niveau ik zou kunnen halen, maar op dit moment heb ik het harstikke naar mijn zin bij VVR,” sluit hij mooi af.

Foto: VVR

Meer artikelen lezen over VVR? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VVR.