Jacky-Mertens-vv-Achtmaal

Jacky Mertens presteert met vv Achtmaal dit seizoen wisselvallig in de vierde klasse. De ploeg staat momenteel negende met zes punten uit zeven wedstrijden. Pas op 13-jarige leeftijd begon de aanvaller met voetbal en is momenteel van vaste waarde voor het elftal. Jacky heeft alle vertrouwen in een inhaalslag.

thumbnail_Vacature-uitvoerder-timmerman-online-155x50-1-1

Jacky begon pas op 13-jarige leeftijd bij Wuustwezel. “Na twee jaar heb ik de stap naar Hoogstraten gemaakt. Op mijn 17de ben ik terug naar Wuustwezel verhuisd, maar raakte hier de voetballiefde enigszins kwijt.” In de winterstop koos Jacky voor een overstap naar Achtmaal. “Hier speelde ik het eerste halfjaar in de jeugd en sloot het tweede halfjaar aan bij de senioren. In dat half jaar heb ik dan ook mijn debuut gemaakt en heb daar tot op heden altijd met plezier gespeeld.”

In het huidige seizoen staat Achtmaal negende in de vierde klasse, met zes punten uit zeven wedstrijden. “Het huidige seizoen kan ik beschrijven met één woord en dat is pech. Al sinds de voorbereiding hebben we meerdere blessures op belangrijke posities. Buiten dit trekken we in de gespeelde wedstrijden ook vaak aan het kortste eind terwijl we meer verdienen.

imcodaDesondanks hebben we een leuke groep en maken we er altijd het beste van.” Binnen de prestaties van het team hoopt Jacky zijn steentje bij te kunnen dragen. “Persoonlijk probeer ik mijn team te helpen op welke manier dan ook. dit is afhankelijk welke positie of rol ik op dat moment heb. Ik probeer in ieder geval elke wedstrijd mijn stempel te drukken en het voor medespelers makkelijker te maken.”

De aanvaller is lovend over één persoon in het bijzonder binnen Achtmaal. “Jelle Buitendijk, onze leider. Hij zet zich altijd vrijwillig in voor de selectie en de club. Of hij nu tijd heeft of niet, een goede dag of een mindere. Hij zal je altijd proberen helpen.” Daarnaast blikt Jacky ook vooruit op het huidige seizoen. “Afgelopen periode zaten resultaten wat tegen. Enkel zal dit naar mijn mening na de winterstop weer helemaal goedkomen. Als iedereen weer fit kan worden en we iets meer geluk hebben sluit ik een stunt in de tweede periode niet uit. Realistisch gezien is behoud de minste vereiste nu.”

Klik hier voor meer informatie over VV Achtmaal.
Lees hier meer artikelen over VV Achtmaal.