Het seizoen is voor Gilles Goorden aardig begonnen. Zijn club Schijf staat na drie duels op vijf punten en hij scoorde reeds driemaal. De 17-jarige spits verwacht dat zijn team wederom kan verbazen.

HappyPoint_desinfectie

Dat Schijf in de derde klasse speelt, is al historisch. Maar volgens Gilles Goorden kunnen de rood-gelen nóg beter. “We willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen, het zou mooi zijn om mee te doen om promotie. Dat is met onze competitie-indeling ook echt mogelijk.” Hij weet hoe uniek dat is, als jongen van de club en van het dorp met ruim 1500 inwoners. “Sinds ik in het eerste speel, word ik op straat weleens aangesproken door mensen met wie ik nog nooit een woord heb gewisseld. Die beginnen dan over de wedstrijd van het weekend en mijn spel, dat vind ik heel mooi en maakt me ook echt trots.”

Goorden maakte in 2018 zijn debuut in het eerste, net na zijn zestiende verjaardag. “Sinds dit seizoen ben ik basisspeler, als spits. Ik speelde voorheen altijd op 10, maar vind dit ook wel een prettige positie. Ik ben sowieso best doelgericht.” Hij voetbalt zijn hele leven al bij Schijf. “Na de JO15-1 werd ik doorgeschoven naar de senioren, een JO17-1 of JO19-1 hadden we niet. Dat was wel even pittig, fysiek en conditioneel moest ik heel erg aanpoten. Ik kwam in het tweede elftal terecht, daar kon ik wennen aan het seniorenvoetbal. Ik vond het heel spannend, kwam als 15-jarige in een team met jongens die ik niet eens kende.” Hij keek nog even om zich heen. Lagen er bij andere clubs in de buurt geen opties om toch nog in een JO17 of JO19 te spelen? “Maar het bleef bij rondkijken, verder dan dat kwam het niet. Ik wil nergens anders voetballen. Ik ben bij Schijf opgegroeid en heb het hier altijd leuk gehad. Daarnaast spelen we ook nog eens op een redelijk niveau.”

Zo kwam hij dus al vroeg bij de senioren terecht. De stap van het tweede naar het eerste vond hij wellicht nóg groter. “Dat was een serieus grote stap. Het gaat een stuk sneller en is serieuzer. We hadden Cees van Beers als trainer en die eiste felheid. Ik was nog best jong en fysiek had ik dus weinig in te brengen, daardoor vond ik dat best lastig. Uiteindelijk heb ik daar wel veel aan gehad.”

Schijf is het seizoen goed begonnen in de derde klasse, heeft nog geen enkele nederlaag hoeven slikken. “Als we deze lijn na de coronabreak door kunnen trekken, hebben we een prima seizoen gehad”, zo blikt Goorden alvast vooruit.

 

Klik hier voor meer artikelen over v.v. Schijf.
Klik hier voor meer informatie over v.v. Schijf.