Seolto

Emre Bardakci (16) voetbalt in het eerste van Seolto uit Zevenbergen. Naast zijn taken als selectiespeler vervult hij ook taken als jeugdtrainer op de club. Dit seizoen heeft hij de JO9-1 onder zijn hoede.

Emre’s vader speelde vroeger ook bij Seolto waardoor het logisch was dat hij daar ook zou beginnen. “De eerste keer dat ik met een training mee deed was ik van het veld gelopen, omdat ik er niks aan vond. Later ben ik er weer opgegaan, omdat een vriend van mij begon met voetballen.”

Mijn ambities zijn binnen nu en twee jaar een vaste kracht bij het eerste te worden en hoop een keer kampioen te worden of promoveren met Seolto. Daarnaast denk ik dat ik heel mijn leven bij Seolto blijf spelen, omdat ik het hier altijd naar mijn zin heb gehad en nu nog steeds heb. Ik heb niet het gevoel dat dit ooit gaat veranderen. Ik ben hier altijd goed ontvangen en vind het altijd gezellig.”

Het hoogtepunt in zijn carrière was een thuiswedstrijd tegen VV Klundert. “Voor ons was dit een belangrijke wedstrijd. We hadden nog niet gewonnen dit seizoen en stonden nog best dik onderaan. Ik mocht deze wedstrijd mijn basisdebuut maken op rechtsbuiten wat eigenlijk nooit mijn positie is geweest. Ik ben namelijk al heel mijn leven verdediger. De eerste helft vond ik dat ik niet echt super speelde, dus verwachtte eigenlijk dat ik gewisseld zou worden in de rust. Ik kreeg toch vertrouwen van de trainer en de medespelers en mocht dus blijven staan. Ongeveer in de zestigste minuut werd ik diep gestuurd en kwam zowat een op een met de keeper en scoorde zo mijn eerste goal in mijn basisdebuut. Later werd dit ook het winnende doelpunt. Een beter gevoel dan dat had ik niet eerder gevoeld.”

Het leukste aan zijn positie vindt hij toch wel het uitschakelen van je man, de gehele wedstrijd. “Een perfecte tackle voelt voor mij dan ook net zoals het scoren als een doelpunt. Ik keek dan ook vaak naar beelden van Maldini en Sergio Ramos. Vroeger keek ik ook op naar Cristiano Ronaldo.”

Een herinnering voor Bardakci is zijn debuut geweest bij het eerste van Seolto. “Ik mocht mijn debuut maken dit seizoen in de beker, tegen Virtus 1. Als 15-jarige debuteren in de Zevenbergsche Derby, beter kon het voor mij niet. Ik pakte ook nog geel deze wedstrijd en toch na het verliezen van de wedstrijd kon deze dag voor mij eigenlijk niet stuk.”

 

Klik hier voor meer informatie over V.V. Seolto.

Voor een ander artikel over V.V. Seolto, klik hier.