“Bart is de stille kracht in de DSE-selectie, vrijwel de eerste die we op papier zetten”, zo is trainer Willem Lambregts lovend over zijn rechtsback. Bart Naalden (27) is geen speler die wekelijks opvalt, maar wél iemand die altijd een voldoende scoort. Hij voetbalt zoals hij praat: bescheiden en niet met het hoogste woord, maar wel met zinnige teksten.

HappyPoint_desinfectie

“Nee, ik ben verbaal niet heel erg aanwezig”, antwoordt Bart Naalden op de vraag of hij met zijn 27 jaar inmiddels een leidersrol pakt op het veld bij de derdeklasser. De DSE-selectie is talentvol, met Naalden als een van de stabiele motoren. “Ik ben altijd wel gedreven en toon inzet, geef niet zomaar op. Ik moet het hebben van mijn loopvermogen”, zegt hij, na even nadenken over zijn kwaliteiten. Want eigenlijk spreekt Naalden liever niet over zichzelf.

Groei
Hij speelt vanaf de F-jeugd al voor de club uit Etten-Leur. “Als eerstejaars B-junior, tegenwoordig de JO17-1, maakte ik mijn debuut in het eerste. Ik was toen net 16 jaar oud. Het jaar daarna combineerde ik mijn jeugdteam nog met de senioren, maar in 2010 maakte ik de overstap naar de selectie. Vanaf het seizoen 2010-2011 speel ik vast in het eerste.” Dat is nu tien jaar geleden. In die seizoenen heeft Naalden veel zien veranderen. “De club is gegroeid, in alle opzichten. De kantine is groter, we hebben meer kleedkamers en een kunstgrasveld en het eerste elftal heeft ook stappen gezet met eigen jongens. De mentaliteit is wel hetzelfde gebleven, de gezellige sfeer is een kracht van DSE.”

Naalden is niet enorm verbaasd over de stijgende lijn van DSE, dat begin 2010 nog in de vijfde klasse speelde. “Toen hadden we al best een leuk team en vanuit de jeugd is er in die jaren een hoop doorgestroomd. Onderling klikt het goed.” Toch is hij er zich van bewust hoe uniek het is, DSE in de derde klasse. “Het kampioenschap in de vijfde klasse was al bijzonder, maar die in de vierde vond ik misschien nog wel mooier. Na driekwart seizoen dacht niemand meer dat we kampioen zouden worden, maar het is toch gelukt.”

Melkvee en tuinbouw
Naalden voetbalt zelf dus al ruim twintig jaar met veel plezier bij DSE. “Ik vind voetballen erg leuk, doe het echt voor mijn plezier. Zolang ik het nog kan combineren met mijn werk, we hebben een melkvee- en tuinbouwbedrijf, blijf ik het graag doen.” Hij denkt dat DSE nog niet aan zijn plafond zit. “We hebben best een jong team, met veel potentie. Daardoor zijn we nu wat wisselvallig, maar als we bij elkaar blijven, kan hier iets nog mooiers uit ontstaan.”

 

klik hier voor meer artikelen over VV DSE
Klik hier voor meer informatie over VV DSE