‘Iedere week nog speciaal om in shirt van Hoeven te spelen’

Hoevenaren zijn trots op hun afkomst, dorp en voetbalclub. Jurgen Pertijs is daar een lichtend voorbeeld van: de bijna 24-jarige aanvoerder van het eerste team vindt het nog altijd een eer om de grasmat op te lopen in het blauwe shirt van zijn club. Met een selectie vol jongens zoals hij, is Hoeven bezig aan een historisch seizoen.

“Op twee jongens na komt de hele selectie uit Hoeven. We hebben een leuke groep, waarin iedereen het goed met elkaar kan vinden en geen gezeik is. Dat is ideaal en speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van de goede resultaten.” Aan het woord is Jurgen Pertijs. Verdediger én aanvoerder van de huidige selectie. “Bij onze club zijn prestaties én gezelligheid belangrijk. Het moet een combinatie zijn, want met alleen een gezellig team kom je er niet. Er moet voldoende kwaliteit aanwezig zijn en dat klopt bij ons. We hebben jongens rondlopen met de kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen, maar die spelen waar nodig ook in dienst van het team.”

Dat Hoeven halverwege het seizoen bovenaan zou staan, had Pertijs in de zomer van 2017 niet verwacht. “Maar toen wij RKVV Roosendaal, door velen gezien als dé titelfavoriet, in de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-4 versloegen, dachten we wel: als dit het niveau is, dan kan dit een heel mooi seizoen worden.” Pertijs blijft echter ook kritisch: “We laten te veel punten liggen tegen de kleine ploegen.” Het doel is nu duidelijk: het kampioenschap. “Dat zou geweldig zijn, hebben we nog nooit voor elkaar gekregen in Hoeven. Als we er met z’n allen vol voor blijven gaan en niet tegen te veel blessures aanlopen, dan is het mogelijk.”

De selectie van Hoeven is dus een hechte groep. Pertijs hoeft in zijn rol als aanvoerder dan ook zelden uit zijn slof te schieten. “Volgens mij werkt dat sowieso niet zo, in deze groep is dat in ieder geval niet nodig. Iedereen weet dat we er vol voor moeten gaan.” Hij is een trots voorbeeld van een speler die VV Hoeven graag ziet: een ‘eigen’ jongen, die in de jeugd heeft gespeeld en nu een dragende kracht is in het eerste. “Ik vind het iedere week nog speciaal om in het shirt van onze club het veld op te lopen.”

In de derde helft neemt hij niet het voortouw, hoewel hij wel degelijk met volle teugen geniet van het feest in de kantine. Hoeven staat bekend om de sfeer na afloop van een wedstrijd. “We kennen elkaar allemaal goed, komen uit hetzelfde dorp en vinden het geen van allen een straf om te blijven hangen na een wedstrijd. Dan ontstaat er vaak een feestje.” Als Hoeven daadwerkelijk de titel grijpt, dan vreest Pertijs al voor de gevolgen. “Dan kan iedereen beter een week vrij nemen, denk ik. Dat wordt één groot feest. Maar eerst maar eens zorgen dat het zo ver komt.”