Justin Goverde (19) is op zijn derde begonnen in de jeugd bij Virtus uit Zevenbergen. Daar heeft hij zijn hele jeugd met heel veel plezier gevoetbald. Vanaf de F1 heeft hij ieder jaar in het selectieteam gezeten van die leeftijdscategorie. Als hoogtepunt de promotie naar de hoofdklasse in de C1 wat Justin Goverde daarna erg goed heeft gevierd met zijn vele voetbalvrienden die ik binnen Virtus heb gemaakt. Sinds vorig jaar keept hij in de selectie van DHV.

HappyPoint_desinfectie

Bij het eerste van Virtus was zijn kans op speeltijd erg klein door 3 ervaren goede keepers voor hem. “Bij een feestje met Martin (voorzitter) in gesprek gekomen over een eventuele overstap naar DHV. Ik moest snel beslissen want het was de laatste dag dat er overgeschreven kon worden in de A-categorie. Geen moment spijt gehad van mijn keuze. Leer iedere week veel van veel goede spelers om mij heen en mijn concurrent/vriend luc. We jagen elkaar iedere week weer op en zijn erg aan elkaar gewaagd wat ons beide beter maakt en de trainer alleen maar moeilijker.”

Het voetbalseizoen was goed begonnen voor Justin Goverde hij begon in het eerste van DHV. “Het is niet anders, Wel erg zonde want voetbal is heel erg belangrijk voor mij. Ik doe niets liever en vooral de wedstrijden mis ik heel erg.”

De start van het seizoen was erg goed voor DHV! In de beker waren ze ongeslagen en in de competitie ook. “Tot nu toe een lekker gevoel overgehouden aan het eerste deel van de competitie. Met veel beter voetbal dan vorig jaar en een goede sfeer in het team gaan we vol voor de bovenste plaatsen dit jaar!”

Voor de corona deed Justin Goverde al veel om zijn conditie op pijl te houden. “Veel hardlopen met de hond en thuis wat met gewichten trainen. Ook heeft mijn oma sinds kort een hardloopband waar ik regelmatig gebruik van maak! Ook speel ik graag een potje tennis en werk ik naast mijn opleiding Commerciële economie bij een meubelbedrijf waar ik veel aan het sjouwen ben.”

Justin Goverde heeft voor u thuis ook tips om fit te blijven tijdens deze corona stop. “Probeer iedere dag iets te doen en probeer niet in te kakken en dingen uit te stellen of ‘ik ga morgen wel’ een rondje lopen.”

Justin Goverde heeft ok voorbeeld keepers die groot waren toen hij begon met voetballen. “Edwin van de Sar en Pepe Reina waren vroeger mijn voorbeelden. Waren de beste keepers van de wereld toen ik begon met voetballen en hebben dat niveau erg lang vastgehouden. Op dit moment zijn Ronaldo en Zlatan wel voorbeelden die laten zien dat als je fit bent je lang met de absolute top mee kan.”

Justin Goverde hoopt dat hij nog een hele competitie uit kan voetballen met zo veel mogelijk wedstrijden, want daar doe je het voor. “Mijn voorspelling is dat we via de nacompetitie promoveren naar de 3e klasse waar DHV thuis hoort!”