Julian Nooij (22) was 6 jaar oud toen hij begon met voetballen bij RKVV Roosendaal. Hij voetbalt al heel zijn voetbal carrière bij RKVV Roosendaal en zit nu 6 jaar in de selectie als spits. Hij voetbalt altijd met veel plezier in het team en geeft altijd de volle 100 procent.

HappyPoint_desinfectie

Het seizoen is voor Roosendaal jammer genoeg ook al een tijdje stil gelegd door de corona maatregelen. “Ik vind het hartstikke jammer want ik voetbal graag maar ik heb respect voor de situatie en accepteer dat het op dit moment even niet anders is.”

Roosendaal is het seizoen goed gestart met een paar goede wedstrijden. “De start van het seizoen was redelijk. We hadden wat opstart problemen waardoor we wat punten hadden verloren. Als ik kijk naar mij persoonlijk vond ik het wel goed gaan met een aantal goals en assists ben ik tevreden.”

Om fit te blijven moet je naast het trainen natuurlijk ook andere dingen doen om fit te blijven. “Ik fitness naast voetbal 6 keer in de week. Ik ben dagelijks bezig om mijzelf fysiek sterker te maken. Ik verdiep me ook diep in mijn voeding om zo het beste uit elke training en wedstrijd te halen.”

Elk team heeft mensen in het elftal die iets fitter zijn dan de andere. “Ik vind dat ik persoonlijk bij een van de fitste van het team hoor. Zoals ik al zei fitness ik 6 keer in de week en ben ik veel bezig met kracht en conditietraining.”

Julian Nooij heeft genoeg tips om zelf goed fit te blijven tijdens de corona stop. “Aangezien de fitness gewoon open is kan je daar je energie kwijt. Je kan daar trainen op kracht en conditie. Ik ben ervan overtuigd als je al 3 keer in de week naar de sportschool gaat en je focust op kracht en conditie dat je profijt gaat halen in de herstart van de competitie.”

Wij stelde aan Julian Nooij de vraag wie voor hem nou een voorbeeld voetballer is waarop hij reageerde. “Dan kies ik toch voor Cristiano Ronaldo dit komt omdat ik hem het ultieme voorbeeld vind van een fit persoon. Ik zie hem ook als een voorbeeld omdat hij buiten het voetbal ook veel bezig is met zijn fysiek en dat betaald hem ook uit in het veld.”

Julian Nooij verwacht dat als de competitie hervat word dat hij er persoonlijk een stuk fitter zal zijn dan andere. Dit komt omdat hij geen periode stil heeft gezeten en veel heeft gewerkt aan  zijn fysiek en aan zijn conditie. Zo hoopt hij zijn steentje bij te dragen in het team.

Klik hier voor meer artikelen over RKVV Roosendaal.
Klik hier voor meer informatie over RKVV Roosendaal.