Gijs-denhollander

Gijs den Hollander is een 18 jarige centrale verdediger van VV Klundert. Hij is op zijn vijfde al begonnen met voetballen bij Klundert, waarna hij in de E-tjes werd gescout door de KNVB. Hij liep paar rondes mee, waarna hij afviel. Hierna is hij kampioen geworden met het Jo15-1 team. Er werden maar 8 punten verloren dat seizoen in de eerste klasse. Dit is nu zijn eerste jaar in de selectie.

verfhuys-breda

Gijs speelt voor het eerst in de selectie, maar mist nu de speelminuten. “Het is natuurlijk zonde om dit mee te maken als jonge jongen. Vooral in de eerste jaren bij de selectie is het ervaring opdoen. Dit mis je door de weinige minuten of trainingsmomenten. Het is natuurlijk ook voor de competitie die van start is gegaan niet optimaal, hierdoor krijg je veel vraagtekens over hoe het gaat eindigen. Vooral als je mee wil doen voor promotie. We begonnen het seizoen met een uitwedstrijd bij Duiveland. Op een hots knotse veld wat op beton leek, was het heel moeilijk om ons voetballende vermogen te laten zijn. Vooral nadat de tegenpartij een rode kaart kreeg, werd het ons heel moeilijk gemaakt. Dit leidde tot de eerste verliespartij. Daarna speelde we de eerste van velen derby’s waarbij we lieten zien wat we in huis hebben als team. Als team zijnde hebben we laten zien dat we bij de bovenste vijf horen van de competitie. Daarna wederom een lastige wedstrijd bij WHS, wat leidde tot een 2-2 eindstand. De laatste wedstrijd voordat alles werd stilgelegd wonnen we met 5-1”.

Het is in deze tijd lastig om fit te blijven, ook de speler van Klundert merkt dat. “Aangezien we nu minder lang hebben stil gelegen in de zomerstop, zit het met de conditie niet heel slecht. Natuurlijk is het in het begin aanpoten bij de grote jongens, maar dat krijg je als jonge jongen nou eenmaal. Daarnaast kan ik af en toe nog is een potje tennissen. Maar verder houdt het wel op naast de trainingen en tennis. Deze vraag was bij de bosloop voor mij al bepaald. Jeffrey van Wingerden liep met een moordend tempo ver voor de groep uit. Daarnaast was hij bij de trainingen als een van de eerste op het veld te vinden om een balletje te trappen. Ik zou ervoor zorg dat je iets vind wat je leuk vind om te doen, en daar tijd aan besteden om fit te blijven. Als je bijvoorbeeld gaat hardlopen waar je totaal geen zin in hebt, zou ik het vooral niet aanraden. Vooral in deze tijd waarbij je maar met twee personen mag sporten, gaan er veel mensen richting de sportschool. Iets wat voor mij niet weggelegd is, maar misschien voor iemand anders wel”.

Matthijs de Ligt, verdediger van Juventus, is 1 van Gijs zijn grootste voorbeelden. “De man die als jongetje in het eerste van Ajax werd gegooid wegens zijn kwaliteiten. Een jongen die qua fysieke gesteldheid voor niemand bang is of voor niemand bang hoeft te zijn. Hij is verdedigend en opbouwend vreselijk sterk. Waarbij hij als coaching ook sterk blijkt te zijn”.

Gijs hoopt snel weer op het veld te kunnen staan met Klundert, maar hij weet ook dat het een lastig verhaal gaat worden. “Ik vrees toch dat we eind Februari pas weer kunnen voetballen. Hoe jammer dat ook is, kunnen we het Corona virus niet zomaar vergeten. Zodra we als land veel besmettingen blijven houden, denk ik dat het een lastig verhaal gaat worden. We mogen al blij zijn als we weer met publiek zouden mogen voetballen”.

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert