Alex van Dorst is op zijn zesde begonnen met voetballen. Zijn hele voetbalcarrière speelt hij al bij vv DSE en sinds zijn 16e in het eerste elftal. Hij is dus bezig aan zijn 13e seizoen in de selectie bij vv DSE. Ook is hij al 6 seizoenen aanvoerder zijn van deze mooie vereniging.

verfhuys-breda

Alex van Dorst vind het erg jammer dat op dit moment alle competities en de trainingen stil liggen. “Voetbal is toch van ons allemaal de hobby die we het liefst uitvoeren en als dat weg valt is dat enorm balen. Niet alleen het voetbal maar alles er omheen, zoals een biertje doen in de kantine, mis ik. Echter snap ik wel dat deze maatregelen nu getroffen worden.”

In de voorbereiding werden alle bekerwedstrijden van VV DSE gewonnen voordat ze aan de competitie begonnen. “Dit was echter wel tegen tegenstanders die in een lagere klassen spelen. De competitiestart was erg wissel vallend. De eerste wedstrijd tegen een sterk Groen-Wit haalde we knap een punt, om de week daarna te verliezen van een veel mindere tegenstander. Met 4 punten uit 4 wedstrijden was de start dus niet bepaald goed te noemen.”

Voor de corona break mocht iedereen gewoon trainen en voetballen maar nu mogen alleen teams van onder de 18 nog trainen. “Naast 2 keer trainen en een wedstrijd ben ik sinds de eerste coronabreak begonnen met tennissen. Dat beviel eigenlijk zo goed dat ik dat, ook toen de trainingen weer hervat werden, ben blijven doen. Nu het voetbal weer stilgelegd is probeer ik toch minstens 2 keer per week op de tennisbaan te staan”

Om zelf fit te blijven in de corona break heeft Alex van Dorst tips en tricks. “Ik denk dat iedereen hier voor zichzelf een goede balans in moet vinden tussen voeding en beweging. Als je alleen maar stil zit en ongezond eet zullen er in deze periode wel wat kilo’tjes aankomen. Ik probeer enigszins op mijn voeding te letten maar ben daarin niet te streng voor mezelf. Verder probeer ik dus zoals eerder vermeld 2 keer per week op de tennisbaan te staan. Voor mijn werk loop ik ook de hele dag, dus ik blijf zeker in beweging.

Iedereen hoopt dat we nog verder kunnen met de competities. “Mijn verwachting is dat de competitie in het nieuwe jaar, na de winterstop, weer hervat zal worden. We hebben een hoop wedstrijden moeten missen dus denk ik dat we een halve competitie zullen spelen zodat je toch elke tegenstander een keer hebt gehad.”

 

klik hier voor meer artikelen over VV DSE