kevin-vanandel

Kevin van Andel is een 28 jarige speler van VV Klundert. Hij is op zijn tiende begonnen, waarna hij de gehele jeugd heeft doorlopen. Na een degradatie heeft Kevin de overstap gemaakt van Klundert naar RBC. Hij won hier de bronzen schoen en heeft er 3 mooie seizoenen gespeeld. Na deze drie jaar werd de overstap naar MOC’17 gemaakt. Hier is hij omgetoverd tot rechtsback. Dit jaar is hij weer terug bij Klundert, om hier zijn carrière te stoppen over een aantal jaar.

verfhuys-breda

Kevin zag eigenlijk wel aankomen dat het amateurvoetbal zou worden stop gezet. “Het is een goede maatregel die is genomen. Het is wel balen dat je net een nieuw seizoen bent begonnen. Je begint allemaal fit te raken en dan wordt het seizoen stil gelegd. Je had dit van te voren ook al wel kunnen voorspellen. De ene club had strengere maatregels dan de andere. Wat ook soms best frustrerend was. We weten ook vanaf vandaag dat het seizoen voor dit jaar eigenlijk klaar is. Dus het is een vroege winterstop”.

Het is zonder publiek lastig om een goede pot neer te zetten, ook Klundert heeft dat gemerkt. “We hebben een hele korte voorbereiding gehad door de Corona. Maar we hebben hele goede en sterke bekerronde doorlopen met op papier een hele jonge groep die het allemaal goed oppakken en het niveau aankunnen. Positief dus om aan de competitie te beginnen. Helaas dan voor ons om bij Duiveland meteen te verliezen. Daarna goed herpakt tegen Seolto, we stonden collectief heel erg goed en speelde sterk. En zo wonnen we deze derby met 2-0. Daarna tegen WHS een gelijkspel neergezet. Zonder publiek of support is het toch minder aantrekkelijk en lastig om een goede pot neer te zetten. Tegen Noad’67 een mooie overwinning neergezet om zo de winterstop in te gaan”.

Kevin hoopt na de winterstop weer zo fit mogelijk aan de slag te kunnen met Klundert. “Extra fit blijven. Dat komt niet in mijn woordenboek voor. Ben dit seizoen begonnen met wat blessures en daar kan ik nu goed van herstellen. Samen met de fysio en in de sportschool, elke week. Zodat ik na de winterstop weer volledig fit en inzetbaar ben. Ik denk dat de jonkies wel het fitste zijn van het team. Je kan altijd zien met conditie en sprint oefeningen wie dit het langste volhouden en dus elke keer vooraan lopen. Het is ook leuk om te zien dat de jongens die je vroeger altijd heb getraind, dat die nu meedraaien in de selectie. Maar als ik 1 iemand specifiek moet noemen is het: Jeffrey van Wingerden. Vanaf de eerste training lijkt het of hij heeft geoefend om een marathon te rennen”.

De speler van Klundert heeft twee spelers waar hij heel erg naar opkijkt. “Ik doe wel me best om fit te blijven. In de sportschool en samen met mijn Fysiotherapeut. En soms buiten een rondje hardlopen. Voeding is ook zeker belangrijk en hier probeer ik in deze tijd ook zeker op te letten. Vond het altijd mooi om naar Kuyt en Robben te kijken. Kuyt vooral om zijn werkvermogen en wilskracht. Liep heel veel vuile meters. Robben om zijn acties en gouden linkerbeen. En vooral ook zijn blessureleed waar ik dus ook de laatste jaren mee worstel”.

Maar wat zijn de verwachtingen voor de rest van het seizoen. “Gewoon beginnen op 0 en doorgaan waar we de laatste wedstrijd mee geëindigd zijn. Hopelijk dat alles weer vanouds wordt en we dus gewoon zonder te stoppen door kunnen voetballen tot aan de zomer. Je mist het toch wel, even op zaterdag de wei in, een malibuutje na de wedstrijd, aangezien bier niet lekker is en daarna in de avond een afzakkertje doen”.

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert