Hij promoveerde en degradeerde al eens met VV Hoeven en ziet ook in zijn vijfde jaar bij de club nog voldoende kansen om zijn selectie naar een hoger plan te tillen. Eric Koenraads staat te trappelen om de competitie te hervatten met de derdeklasser.

HappyPoint_desinfectie

Ruim twee maanden: zo lang wordt er op het moment van schrijven al niet meer getraind op het veld door de selectie van VV Hoeven door de coronamaatregelen. “De jongens hebben een individueel trainingsschema meegekregen en we gaan straks natuurlijk testen hoe fit iedereen is”, zegt Eric Koenraads, die zijn normale én aangepaste trainingsvormen in groepjes van vier al op de plank heeft liggen. “Persoonlijk blijf ik met voetbal bezig. Ik volg vele webinars, zo heb ik gisteren nog een webinar gevolgd van de KNVB over opbouwen vanuit de defensie, dat was interessante materie.”

Professionaliteit
Het symboliseert zijn professionaliteit en de liefde die Koenraads voor de bal koestert. Hij is veeleisend voor zijn spelersgroep en heeft daar een logische reden voor. “Als je dat zelf niet uitstraalt, dan hebben de jongens ook geen goed voorbeeld”, vertelt de hoofdtrainer van VV Hoeven. “Ik ben sowieso iemand die altijd het maximale wil presteren met een groep en gelukkig kan dat bij deze mooie club. Ik heb een schitterende staf, de faciliteiten bij Hoeven zijn top en blijkbaar kan ik de jongens ook in mijn vijfde seizoen nog altijd motiveren. Want het zegt natuurlijk wel iets dat iedereen vertrouwen in me hield ondanks de laatste plaats in de tweede klasse in het seizoen 2018/2019.”

Historisch kampioenschap
Het succeshuwelijk tussen Hoeven en Koenraads kent dieptepunten, maar ook zeker hoogtepunten. In het jaar 2017/2018 beleefde de club misschien wel het mooiste seizoen uit de clubhistorie, toen de Bredanaar de blauw-witten als kampioen naar de tweede klasse leidde. “Dat seizoen beleefde iedereen in een soort roes, de chemie tussen spelers onderling, de staf en de supporters was geweldig. Als kers op de taart werd ik door BN DeStem ook nog uitgeroepen tot trainer van het jaar, daar ben ik ontzettend trots op. Het is eeuwig zonde dat we het jaar daarna degradeerden, ondanks dat we niet of nauwelijks zijn weggespeeld.”

Vorig seizoen eindigde Hoeven achtste in de derde klasse, dit jaar mikt Koenraads op een hogere eindklassering. “Talentvolle jeugdspelers zijn doorgebroken, daar ben ik content mee. Onze groep bestaat sowieso alleen uit clubjongens, in mijn ogen een mooie filosofie.” Koenraads is dus bezig aan zijn vijfde seizoen bij Hoeven, andermaal een bewijs dat hij allesbehalve een clubhopper is. Eerder werkte de hoofdtrainer al eens acht jaar achtereenvolgend bij Groen-Wit en zijn tweede periode bij die Bredase club duurde zes jaar. “Ik vind het leuk om iets op te bouwen bij een club, daar steek ik mijn ziel en zaligheid in.” Bij VV Hoeven heeft Koenraads het ook goed voor elkaar en hij bespeurt nog voldoende uitdagingen. “Ik ben nooit tevreden, er is altijd ruimte voor verbetering. Deze visie houdt de groep en mijzelf scherp.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Hoeven.
Klik hier voor meer informatie over VV Hoeven.