Na de gedwongen competitiestop in Maart vanwege het alom bekende COVID19-virus is de vrouwen- en meisjestak van DSE niet stil blijven staan. Vanaf die periode toonde verschillende jonge speelsters vanuit andere verenigingen interesse om bij DSE te komen spelen. Door deze ontwikkelingen heeft het zogenaamde ‘technisch hart’ van DSE onderzocht of het haalbaar was om weer met een tweede selectieteam te starten. 

Door deze ontwikkelingen is de insteek om een jong-DSE ploeg samen te stellen dat aan de ene kant de springplank moet zijn voor talenten om op termijn de sprong naar VR1 te maken. Aan de andere kant moet het een uitvalsbasis zijn voor wissels van VR1 om toch op het vereiste niveau te kunnen spelen. Met het beleidsplan als uitgangspunt, waarin is vastgesteld dat DSE meisjes bij voorkeur na hun MO17 periode bij de senioren wil laten instromen, heeft DSE besloten volgend jaar geen MO19 in te schrijven. Voor het nieuwe seizoen is er de keuze gemaakt om de huidige MO19 over te hevelen naar de senioren. Hierover zijn gesprekken met het team gevoerd en na wat lichte twijfels gingen de meiden uiteindelijk akkoord met deze plannen. Inmiddels trainen ze enthousiast en tevens gemotiveerd mee met de selectie. Op dit moment is de club verheugd om te kunnen melden klaar te zijn voor de start van het nieuwe seizoen. DSE gaat het nieuwe seizoen dus in met een extra selectieteam dat zal gaan starten in de derde klasse, de huidige VR2 zal dus VR3 worden. Toch blijven de vrouwenteams op dezelfde wijze samenwerken als afgelopen seizoenen.

De vrouwenteams zullen ook nauw samen gaan werken met de hoogste jeugdteams, respectievelijk de MO17 en de MO15, zodat er de komende jaren een continue stroom talenten richting de senioren blijft  bewegen. Daarmee heeft DSE de voetbalpiramide bij de vrouwen die het al een tijd wil, men wil voor ieder niveau en iedere speelster het maximale kunnen bieden. (Jeugd)speelsters kunnen nu instromen op top- (hoofdklasse) prestatie- (3e klasse) en recreatieniveau (4e klasse). De bedoeling hiervan is dat elke speelster de komende jaren ook na haar jeugdperiode op het eigen niveau blijven voetballen.

De piepjonge selectie van de DSE vrouwen is dus behoorlijk uitgebreid qua aantallen maar is ook gegroeid in kwaliteit. Er zal hevige concurrentie ontstaan om de basisplaatsen in VR1 en VR2 en dat is ook wat de club graag wil. In het onderbroken seizoen bezette de VR1 de zevende plaats op de ranglijst en was het spel redelijk te noemen. De resultaten tegen de bovenste vier ploegen waren goed en zijn op dit moment alle positief dubbel bezet en hierdoor is de weg naar boven dus ingezet. Door alle ontwikkelingen verwacht de club aan de Olympiade ook vuurwerk van de VR2 en VR3 in de 3e en 4e klasse.

Als klap op de vuurpijl hebben de blauwwitten ook de technische staf nog eens uitgebreid. Patrick Maas blijft na een succesvol proefjaar aan als trainer verbonden aan de vrouwenselectie en komt Pierre Buyzen over van SC Welberg, hij zal tevens de cursus UEFA C bij de KNVB gaan volgen. DSE zoekt alleen nog extra assistent-trainers voor met name de trainingsavond op dinsdag en ook is er nog een vacature van derde keepster.

Lees hier meer informatie over DSE
Lees hier meer artikelen over DSE

Bron: DSE