De tribune bij het hoofdveld is vernoemd naar zijn opa en zijn vader was er jarenlang actief als speler en trainer. En Dominic van Oosterhout (21) zelf alweer voor het derde seizoen in het eerste team van VV Hoeven. “Ik voetbal bij een fantastische club.”

 

Dominic van Oosterhout is afkomstig uit Sint Willebrord en logischerwijs ging hij als klein jochie voetballen bij Rood-Wit. Bij die club doorliep hij de volledige jeugdopleiding en de rappe aanvaller sloot daarna aan bij de selectie. “Ik had het op zich goed naar mijn zin bij die club, maar een blessure gooide roet in het eten”, zo vertelt hij. “Toen ik weer fit was, viel ik in de selectie buiten de boot en dus ging ik op zoek naar een nieuwe club. Dat werd Hoeven.”

 

Van Oosterhout tribune

Helemaal verrassend was het niet dat juist VV Hoeven de nieuwe club werd van Van Oosterhout. Zijn vader Richard speelde bij die club jarenlang in het eerste team en later werd hij ook hoofdtrainer bij de blauw-witten. Ook zijn opa Bart van Oosterhout speelt een rol in de historie van Hoeven. Hij deed in de rol als terreinknecht enorm veel voor de dorpsclub en als dank voor al zijn inspanningen werd op sportpark Achter ’t Hof zelfs de tribune naar hem vernoemd. “Natuurlijk speelden deze aspecten wel mee in mijn keuze voor Hoeven”, licht de aanvaller toe. “Mijn familie heeft al erg lang een bijzondere band met de club en ik wist ook wel wat ik hier kon verwachten. De sfeer is goed, langs de lijn is het vaak erg druk en ik wist dat er in de spelersgroep veel kwaliteit zat.”

 

Kampioenschap

Bij Hoeven viel Van Oosterhout spreekwoordelijk gezien met zijn neus in de boter. In zijn eerste seizoen eindigde het team als tweede en liep de club in de nacompetitie promotie mis naar de tweede klasse. Vorig seizoen presteerde de ploeg van Eric Koenraads nog beter: voor het eerst in 25 jaar werd Hoeven toen kampioen. “Zondag 20 mei was echt een geweldige dag”, weet Van Oosterhout nog goed. “We wonnen met 2-0 en hebben daarna een gigantisch feest gevierd. Het was bizar hoeveel fans er langs de lijn stonden en door hun vuurwerk en gezang zorgden ze voor een fantastische sfeer.”

 

Voor het eerst in de historie komt Hoeven dit seizoen uit in de tweede klasse. Van Oosterhout is een van de jonkies in de blauw-witte kampioensploeg en de concurrentie voor een team in de basiself is hevig, zo ondervond de rappe aanvaller in zijn eerste seizoenen bij de club. “Ik heb mezelf helaas nog niet kunnen ontwikkelen tot vaste basisspeler, heb vorig seizoen vaak genoegen moeten nemen met invalbeurten. Dit komt mede omdat ik pech heb gehad met blessures, maar ook omdat we een goede spelersroep hebben. Soms werd ik opgesteld als rechtsback, maar liever speel ik als rechts-of linksbuiten.”

 

Wat verwacht Van Oosterhout van het debuut van Hoeven in de tweede klasse? “Ik vind dat een plek bij de eerste zeven ploegen het streven moet zijn. Het is sowieso een hele leuke competitie-indeling. Vooral naar de ontmoetingen met Cluzona kijk ik uit, want onze supportersgroepen zijn goed bevriend. Na onze thuiswedstrijden wordt er denk ik sowieso weer veel gefeest, daar hechten ze bij Hoeven namelijk ook veel waarde aan”, lacht hij.

Geef een reactie