yoeri-vanwingerden

Vandaag in de voorbeschouwing zijn we in gesprek met Yoeri van Wingerden. De 26 jarige keeper van VV Klundert begon met voetballen op zijn vijfde. Hij is pas in de B jeugd begonnen met keepen. Zijn officiële debuut in het eerste was in mei 2012 in de nacompetitie wedstrijd tegen WNC.

verfhuys-breda

Maar in zijn laatste twee jaar was hij ook al te vinden in het eerste elftal. “Tijdens mijn laatste twee jaren in de jeugd maakte ik al deel uit van de selectie als reserve keeper. Ik speelde mijn wedstrijden in de jeugd en sloot waar het kon aan bij het eerste elftal. Vanaf het moment dat Klundert eerste klasse speelde had ik een vaste basisplaats. De twee jaar in de eerste klasse zijn voor mij tot nu toe de mooiste momenten uit mijn carrière. Hierin heb ik zoveel geleerd en ervaring opgedaan die ik nu kan overbrengen op de jongere generatie van de selectie”.

Een korte terugblik op de vorige wedstrijd:

“Zaterdag 3 oktober 2020 stond de uitwedstrijd tegen WHS op het programma. De eerste wedstrijd zonder publiek. Klundert heeft het altijd lastig tegen WHS. Het veld was zeer lasting bespeelbaar. We zijn zaterdag goed gestart, vroeg in de wedstrijd kwamen we op een 0-1 voorsprong door Loïc Luzolo, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 20e minuut wist Ramon Frijters het net te vinden door een indraaiende vrije trap van 40 meter erin te schieten. In de 26e minuut maakte WHS de 1-1 door een goed uitgespeelde aanval. Na de rust begonnen we wederom sterk, wederom werd er een doelpunt van Loïc Luzolo afgekeurd wegens buitenspel. Toch was het WHS die in de 66e minuut de 2-1 wist te maken. In de 78e minuut wist Jeffrey van Wingerden uit een corner de 2-2 te maken. Vooraf zal je tekenen voor een gelijkspel uit tegen WHS. Een bittere nasmaak als je achteraf hoort dat er vraagtekens gezet kunnen worden bij de afgekeurde doelpunten. Ik had het dan nog wel willen zien hoe de wedstrijd anders had verlopen. Maar het blijft altijd ‘wat als’”.

Yoeri is erg te spreken over de prestaties van zijn team. “Ik vind het lastig om één specifiek persoon aan te wijzen als man of the match, hierbij zal ik andere spelers tekort doen. We hebben gepresteerd als team door op een zeer lastig en zwaar veld tegen een stugge tegenstander toch een gelijkspel eruit te slepen”.

Een korte vooruitblik op de komende wedstrijd:

NOAD’67 staat aanstaande zaterdag op het programma. Op dit moment staat NOAD’67 laatste met 0 punten. Voor mij zegt dit niet zoveel in de beginfase van de competitie. Uit de voorgaande jaren weet ik dat NOAD’67 een taaie tegenstander is. Volop inzet met een snelle spits die het ons vorig jaar in de uitwedstrijd zeer moeilijk heeft gemaakt. Ik hoop dat we ondanks alle Corona perikelen toch de competitie kunnen voortzetten. Gezien onze kwaliteiten en jeugdige enthousiasme voorspel ik een 2-0 overwinning voor v.v. Klundert”.

Yoeri wil dit seizoen met Klundert in de top 5 eindigen en zelf beter worden. “Het is voor mij belangrijk om een stabiele en betrouwbare factor te blijven bij v.v. Klundert. Hard blijven trainen en blijven investeren is noodzakelijk om aan de bovenstaande factoren te blijven voldoen. Daarnaast is het belangrijk om mijn ervaring over te brengen op onze jeugdige spelers. Zij zijn namelijk de toekomst van v.v. Klundert. Ik ben van mening dat de diversiteit in het elftal een positief effect heeft op de resultaten. Er wordt hard getraind en de concurrentie neemt toe. Daarnaast moet ik ook beseffen dat de jeugdigheid ons de kop kan kosten. Aan de ervaren spelers om de leiding te nemen en uit te dragen”.

“De top 5 zal voor mij een mooie beloning zijn op het seizoen. Dit wordt geen gemakkelijke taak, maar het is haalbaar. Een competitie met stugge Zeeuwse clubs, waar je jezelf tegen moet wapenen. Daarnaast de vele mooi sterkderby’s. Deze wedstrijden vragen om inzet en grote dosis intrinsieke motivatie. Al met al een mooie competitie, waarin elke week verassingen in de uitslagen zullen zijn”.

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert