trevor-batenburg-klundert

Vandaag in ‘de voorbeschouwing’ kijken we samen met Trevor Batenburg van VV Klundert naar de komende wedstrijd tegen WHS. De 26 jarige verdediger van Klundert speelt al bijna heel zijn leven bij de club en dit is zijn vierde jaar in de selectie.

verfhuys-breda

Trevor is begonnen met voetballen toen hij nog in Enschede woonde, hij speelde toen bij CVV Sparta Enschede. Hierna speelde Trevor nog in de jeugd van F.S.V. uit Fijnaart, deze club werd later VV de Fendert. Waarna hij overstapte naar Klundert. “Van jongs af aan wilde ik al voetballen. Wat me wel altijd is bijgebleven, is dat ik pas op voetbal mocht van mijn ouders als ik mijn zwemdiploma A had behaald”.

Trevor heeft eigenlijk twee keer zijn debuut mogen maken in het eerste van Klundert. “Formeel gezien is dat 6 jaar geleden in het eerste elftal van de zondag afdeling die inmiddels niet meer bestaat. Maar mijn debuut in het eerste van de zaterdag afdeling was 4 jaar geleden. Dus toen was ik 22. Best laat voor een jongen die altijd bij Klundert heeft gespeeld. Wat dat betreft heb ik een andere route afgelegd dan mijn teamgenoten. De meeste jongens spelen hun hele leven voetbal en maken op ten duur op een natuurlijke wijze de overstap van junioren- naar seniorenvoetbal”.

Batenburg is als tweedejaars A-junior gestopt met voetballen. Hij ging wonen en studeren in Rotterdam waardoor het niet te combineren was met trainingen. Als gevolg hiervan moest hij vaak op de bank plaats nemen. “Enerzijds logisch, want iedereen kent de regels: niet trainen is niet spelen. Anderzijds frustrerend, want op dat moment was er ook geen lager A2 elftal waar ik eventueel wel had kunnen spelen. Uiteindelijk resulteerde het erin dat ik het plezier in voetbal verloor en toen heb ik besloten om te stoppen met voetbal en te gaan werken op zaterdag”.

Twee jaar later werd hij gevraagd om in het zondag team van Klundert te komen spelen. Hij heeft dit twee jaar gedaan nadat hij de beslissing maakte om in het zaterdag team te gaan spelen. Hij was afgestudeerd en woonde in Klundert, dus hij vond het dan wel fijn om een vrije zondag te hebben.

Korte terugblik op vorige wedstrijd:

“Thuis, de derby tegen Seolto. Voor mensen uit de omgeving altijd een speciale wedstrijd. Dat zag je ook wel langs de lijn. Ondanks alle corona perikelen was het gezellig druk. We wonnen 2-0 en hebben daarmee de uitglijder tegen Duiveland weer rechtgezet. We controleerden de wedstrijd en hebben op een paar speldenprikjes in het laatste kwartier ook niks noemenswaardig weggegeven. Ik durf haast wel te zeggen dat Seolto ook niet meer gescoord had als de wedstrijd nog twee keer drie kwartier zou duren. Wat dat betreft vind ik dat we een volwassen wedstrijd hebben gespeeld ondanks dat het team gemiddeld erg jong is”.

Man of the Match: Gijs den Hollander.

Waarom: “Gijs is dit seizoen overgekomen uit de A en heeft zich in mijn ogen vanaf het begin echt heel goed gepresenteerd. Hij heeft vooralsnog zijn plek centraal achterin veroverd ondanks dat hij misschien fysiek niet oogt als de meest krachtige centrale verdediger. Wat hij echter wel heeft, is een enorme rust aan de bal en een verschrikkelijk goede timing. Daarmee heeft hij afgelopen zaterdag aangetoond dat een spits van bijna twee meter gewoon 90 minuten onzichtbaar kan zijn”.

Korte vooruitblik op komende wedstrijd:

“WHS uit is gewoon een hele lastige wedstrijd denk ik. Sowieso zijn wij verwend met ons kunstgras en hebben we wat meer moeite op normaal gras. Maar daarnaast heb ik WHS ook ervaren als een stugge ploeg. Dat ze twee keer verloren hebben, zegt mij dan ook niet zo veel. Zo lang we zorgen dat we niet achter komen, maken we een goede kans. Ik voorspel een kleine 0-1”.

Trevor hoop 1 van de constante factoren te zijn binnen het elftal van Klundert. “Enerzijds wil ik het liefst alles spelen. Ik zit tenslotte op voetbal, omdat ik op het spelletje leuk vind en op het veld wil staan. Dus ik wil fit blijven en zorgen dat de trainer mij de beste speler vindt op mijn positie. Anderzijds, ondanks mijn 26 jaar ben ik toch ook al een van de oudere spelers in de selectie. De vorige jaren heb ik gezien dat een jong elftal hele goede wedstrijden ook makkelijk kan afwisselen met slechte. Ik hoop dat we hierin stappen maken en het team heeft dan baat bij spelers die constant een goede voldoende scoren. Hopelijk kan ik zo’n speler zijn dit jaar”.

De verdediger van Klundert vind het een erg jong team, maar heeft toch vertrouwen om te eindigen in de top 5. “Ik wil niet te pessimistisch zijn, maar op dit moment zie ik nog best wat haken en ogen aan de huidige corona situatie. Ik zou er niet raar van opkijken als er toch weer wedstrijden worden afgelast en de competitie geen normaal einde krijgt. Hopelijk heb ik het mis en dan vind ik dat we het goed doen als we top 5 spelen. Misschien zijn er bij een aantal mensen rond de club wat hogere verwachtingen, maar we hebben een erg jong team en er gaan ongetwijfeld ook nog wedstrijden komen waarin we met jeugdig enthousiasme in het mes van de tegenstander lopen. Desondanks zit er veel muziek in deze groep en wie weet weten we dit jaar wel volwassener te spelen dan de gemiddelde leeftijd doet vermoeden”.

Meer informatie over VV Klundert? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen van VV Klundert