rsv-rupchen

Timo March (22) komt uit voor RSV sinds zijn vierde. Hij doorliep alle jeugdelftallen en maakte zijn debuut op zijn zestiende. “Ik heb na mijn debuut nog een tijd bij de JO19-1 gespeeld, wat op de zaterdag was. Regelmatig sloot ik dan nog aan bij het eerste of het tweede op de zondag. Dit seizoen ben ik bezig aan mijn vierde seizoen bij het eerste van de club.”

Persoonlijk wil de laatste man zich verbeteren ten opzichte van vorig jaar. “De laatste jaren heb ik aardig vaak van positie gewisseld. Nu sta ik sinds het begin van het seizoen vast als laatste man. Ik wil me graag hier verbeteren om het zo goed mogelijk op deze positie te doen.” Gekeken naar de competitie staat de ploeg zevende. Volgens Timo moet een vierde of vijfde plaats realistisch zijn. “Na de winterstop staan we er ongeveer hetzelfde als vorig jaar voor, toen eindigde we ook bij de laatste vijf.”

RSV nam het vorige week thuis op tegen GESTA. De ploeg uit Rucphen wist met 4-1 te winnen. Volgens Timo begon de eerste helft slordig, maar werd het steeds beter. “We verloren een aantal keer de bal op een simpele manier, waardoor GESTA gevaarlijk kon worden. Toch benutte zij de kansen niet. Wij deden dat echter wel. Door hoge druk naar voren te zetten kwam de achterhoede in de problemen en konden wij vrij gemakkelijk op voorsprong komen. Vanaf dat moment begonnen we als ploeg beter te voetballen, waardoor de score uitgebreid werd. Dit resulteerde in een 3-0 ruststand. De tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. Na een geweldige hoge steekpass van onze aanvoerder zette hij onze middenvelder op rechts één op één met de keeper, waarna hij het afronde. Toch konden we de nul niet houden. Het was een te korte terugspeelbal, waaruit de tegenstander scoorde. Uiteindelijk werd het 4-1 voor ons.” ‘Man of the match’ voor hem was Glenn Laurijsse. “Dit was de eerste wedstrijd voor hem na een blessure. Ik als laatste man merkte vooral heel goed hoe erg je hem mistte in de voorgaande wedstrijden. Hij heeft als echte nummer zes meerdere malen de bal op belangrijke momenten veroverd.”

Aanstaande zondag neemt RSV het op eigen terrein op tegen BSC. Timo voorspelt een 2-1 winst voor zijn ploeg. “Als we hetzelfde niveau halen als afgelopen weekend en met dezelfde focus en discipline spelen ben ik ervan overtuigd dat we ze het erg lastig gaan maken. We moeten ons met z’n alle aan onze afspraken houden en dan ben ik ervan overtuigd dat wij voor een verassing kunnen zorgen.”

De aanvang van de wedstrijd is zondag om 14:30 op sportpark De Molenberg in Rucphen.

Meer informatie over de club, klik hier.