martgrootenboer-vvkogelvangers

Mart (25) begon op zijn vijfde bij V.V. Kogelvangers uit Willemstad. “Het huidige seizoen, is mijn negende seizoen bij de senioren. Eerst twee seizoenen in het tweede elftal gespeeld, daarna drie jaar bij MSV&AV Flakkee in Middelharnis en nu voor het vijfde seizoen weer terug op het oude nest V.V. Kogelvangers. Voor mijn overstap van V.V. Kogelvangers naar MSV&AV Flakkee, zou ik het seizoen daarna overstappen van het 2e naar het 1e en zou ik mijn debuut gaan maken bij Kogelvangers. Wegens de verhuizing van Willemstad naar Middelharnis, vanwege het burgemeesterschap van mijn moeder op het eiland Goeree Overflakkee, maakte ik mijn debuut in het eerste bij MSV&AV Flakkee op mijn 18e en mijn debuut bij Kogelvangers op mijn 21e”.

verfhuys-breda

Eerst blikken we kort terug op de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Zwaluwe die eindigde in een 1-1. “Ik wist niet wat ik moest verwachten, aangezien ik er persoonlijk nog nooit tegen gespeeld had, maar ze hebben een aantal jaar 2e klasse gespeeld en gelden als één van de betere verengingen in de regio. Dit zou een lastige middag kunnen worden.

“De middag was inderdaad lastig, maar wij hebben ons goed en terecht staande gehouden in de wedstrijd. De eerste helft was gelijk opgaand, al had Zwaluwe op het middenveld het betere veldspel, maar wist het in de aanval geen potten te breken, tegen onze ijzersterke verdediging. Rond de 30e minuut,  na een vermeende overtreding op mij schoot onze linksvoetige vrijetrappenspecialist Jos Knook de bal hard in het doel”.

“De tweede helft werd Zwaluwe beter en begonnen meer aan te dringen, maar wist het onze verdediging niet echt te testen. Tot de 80e minuut stonden we positioneel goed, maar in de 83e minuut werd het verzet gebroken. Een goede vrije trap van Zwaluwe werd goed tegendraads ingekopt, 1-1. De wedstrijd eindige heel zuur voor ons. De scheidsrechter maakte er zijn eigen wedstrijd van en de slotfase werd daardoor erg rommelig. Onze twee controlerende middenvelders, worden na allebei 2x geel gepakt te hebben, met rood van het veld gestuurd. Met 9 man moest alle zeilen bijgezet worden om het gelijkspel over de streep te trekken. Terechte uitslag en niet geheel ontevreden”.

Man van de wedstrijd was volgens de rechtsbuiten Jos Knook. “Jos Knook laat samen met Daan Grootenboer in het centrum van de verdediging zien, dat we een moeilijk te passeren verdediging hebben. De aanvallers van Zwaluwe konden geen gevaar stichten, mede dankzij het goede verdedigende werk van Jos. Daarnaast is Jos zeer gevaarlijk met zijn linkerbeen om vrije trappen te nemen. Zo liet hij dat ook afgelopen zaterdag zien”.

Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen Kapelle op het programma voor Mart en het team. “Net als Zwaluwe, speel ik persoonlijk ook voor het eerste tegen Kapelle. Ik heb geen idee wat wij kunnen verwachten van dit team, maar na de zware nederlaag tegen Krabbendijke met 5-0, heb ik geen hoge verwachtingen van dit team. Ondanks dat we Sven Moerland en Mo Amin Chaali moeten missen door de rode kaarten van vorig weekend, acht ik ons in staat deze klus te klaren en met 3-0 te winnen”.

Op de vraag wat wil je komend seizoen bereiken heeft Mart een duidelijk antwoord. “Vorig jaar waren we goed op weg naar een periodetitel. Dat wil ik dit jaar weer kunnen bereiken met het team. Dat is het belangrijkste doel. Persoonlijk wil ik topscorer worden van de Kogelvangers. Het is wel tijd dat ik al mijn vele kansen die ik krijg, ga omzetten in doelpunten en hierdoor belangrijk te worden voor het team. Ook wil ik meer assists geven aan mijn medespelers. De voorzetten en de eindpass zijn al iets beter, maar ik weet dat het beter kan en moet”.

“De derde klasse zaterdag zuid I 3B, is naar mijn idee weer sterker geworden dan de afgelopen jaren. De meeste teams hebben zich weer flink versterkt. Toch denk ik dat wij, met onze kwaliteiten, mee kunnen doen voor plek 3, achter de kampioenskandidaten; Halsteren en Tholense Boys, met hopelijk een periode op zak”.

Wij wensen Mart en V.V. Kogelvangers veel succes dit seizoen in de competitie!

Klik hier voor meer artikelen over V.V. Kogelvangers
Klik hier voor meer informatie over V.V. Kogelvangers