jorgelsten-roodwit

Vandaag gaan we samen met linksback Jorg Elsten (22) voorbeschouwen op de wedstrijd Spartaan’20 – Rood-Wit.“Ik ben begonnen met voetbal toen ik zes jaar oud was bij RSV. Op mijn zestiende debuteerde ik in het eerste elftal van RSV, vervolgens ben ik op negentien jarige leeftijd naar Rood Wit vertrokken. Hier begin ik dit seizoen aan mijn tweede jaar bij de club”.

 

verfhuys-breda-2

Eerst blikken we kort terug op de wedstrijd Rood-Wit – Olympia deze wedstrijd eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. “Het was in het begin een beetje rommelig, na 15 minuten gingen we beter spelen. Met een mooie aanval opende Desmond de score voor ons, tot net voor rust toen Olympia op gelijke hoogte kwam. De eerste helft stonden we als team goed en gaven we weinig weg. De tweede helft kwam Olympia beter uit de kleedkamer als ons, ze waren veel meer in de aanval. De wedstrijd leek op een 1-1 uit te draaien tot de keeper van Olympia in de fout ging. In de 88ste minuut schiet Boy van een meter of 25 op  goal en laat de keeper de bal onder zich door gaan. Olympia liet daarna nog wat gaatjes valen wat de eindstand bepaalde op 3-1.

Aankomende zaterdag speelt Rood-Wit de uitwedstrijd tegen Spartaan’20, Jorg voorspelt een 1-2 overwinning. “Vorig jaar verloren wij deze wedstrijd met 3-0 Spartaan kreeg in de eerste 15 minuten een rode kaart, we waren onzorgvuldig en kregen geen grip op de wedstrijd. De tegenstander was met 10 man beter dan ons. Ik denk dat we a.s zondag de gaan winnen met 1-2, het zal dicht bij elkaar gaan liggen, maar nu gaat de bal onze kan op rollen hoop ik.

Als voorspelling geeft Jorg een plek in de middenmoot op of misschien wel een plekje in de top 5. “We hebben een goed team om voor elkaar door het vuur te gaan, dus er zijn geen excuses meer. Vorig seizoen moesten we elke keer kijken of we niet in de degradatiezone terecht kwamen, dat willen we dit seizoen voorkomen.

Wij wensen Jorg en Rood Wit veel succes in de competitie dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over Rood Wit
Klik hier voor meer informatie over Rood wit