De Schutters

Davey Groeneveld speelt als middenvelder, linksbuiten en als rechtsbuiten bij De Schutters. De multifunctionele speler begon met voetballen bij Victoria en maakte hier op zijn 17ezijn debuut voor het eerste elftal. Groeneveld bekroonde zijn debuutjaar bij Victoria met een kampioenschap in de vierde klasse. Sinds dit seizoen maakt hij deel uit van het eerste elftal van De Schutters.

De 21-jarige Groeneveld zou samen met De Schutters willen eindigen in de top vijf.
“Persoonlijk hoop ik toch wel op een plekje in de bovenste regionen. Ik hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren door assists te geven en doelpunten te maken. Ik heb er nu drie gescoord en twee assists gegeven. Dus tien doelpunten zou een mooi streven zijn, ook voor de assists hoop ik dit te kunnen realiseren.”

De Schutters wist afgelopen wedstrijd met 1-3 te winnen tegen Aardenburg. Groeneveld vond het een moeizame pot. “Vanaf minuut één stond Aardenburg onder druk en kon de bal eigenlijk niet kwijt. We kwamen dan ook snel op een 1-0 voorsprong. Daarna zakte de druk en gingen we volkomen onnodig met 1-1 op het bord richting de kleedkamer. Want we wisten de vele kansen niet te benutten. In de tweede helft pakte we ons eigen niveau weer op en we creërde weer veel kansen. De druk bleef behouden en door Leonard kwamen we op 2-1. Daarna volgde de 3-1 vanwege een inschattingsfout van de rechtsback van Aardenburg. Al met al een overwinning, niet met de schoonheidsprijs, maar de drie punten bleven in Stampersgat.”

Micheal de Wit strooide met fantastische passes zodat er veel kansen ontstonden voor De Schutters. “Micheal was belangrijk deze wedstrijd in zowel verdedigend opzicht als in aanvallend opzicht. Verdedigend stond hij goed en met zijn splijtende pass was hij vaak de opzet van een grote kans die volgde. Daarom was hij in mijn oog de man of the match.”

Aankomende zondag komt DEVO op bezoek bij De Schutters, ondanks de stand denkt Groeneveld dat ze met 2-1 gaan winnen. “Het zal een lastige pot worden, DEVO was lang ongeslagen totdat ze speelde tegen NVS. Oftewel een zware pot tegen de nummer drie van de ranglijst! Eén voordeel, we spelen thuis en daar zijn wij nog ongeslagen. Een mooi affiche dus aanstaande zondag.”

Op sportpark de Andrie zal de wedstrijd uit de vijfde klasse tussen De Schutters en DEVO om 14:30 beginnen.

Meer informatie over De Schutters vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over De Schutters.