De supportersvereniging van VV Achtmaal

Wat begon als een grap, is na 15 jaar een groot succes geworden. De supportersvereniging van VV Achtmaal zorgt voor een boel opschudding bij de voetbalclub.

Initiatiefnemer Herman Koeken leek het een ludiek idee om een supportersvereniging op te richten voor een eerste team dat stijf onderaan stond in de vijfde klasse. Hij vond een aantal medestanders en ging aan de slag. De vereniging kreeg de titel ‘De Gouwe Wiesel’, verwijzend naar de carnavalsnaam De Goudpoepers van Achtmaal.

Na een eerste zondagmiddag donateurs werven, had de vereniging al zo’n honderd leden die ieder 15 euro betaalden, zonder dat er überhaupt een helder doel was. “We beloofden alleen dat we een knallend eindfeest zouden organiseren. Dat hebben we gedaan, sinds de oprichting in 2004 elk jaar weer”, vertelt Patrick van Aert, een van de bestuursleden.

“We hebben verder geen leden, maar donateurs die elk jaar 10 euro betalen. Al dat geld gaat naar de club, naar merchandise, feestjes of ludieke acties. Zo hebben wij pannenkoekenmix uitgedeeld bij wedstrijden van het eerste, toen dat team nog niet zo goed presteerde en Van Basten net uitgemaakt was voor pannenkoek door een supporter.”

Van Aert merkt dat de supportersvereniging mensen naar de club brengt. “Je hebt het gevoel dat je weer ergens bij hoort. Hoewel je gestopt bent met voetballen, ken je toch nog genoeg mensen in de kantine waar je in de rust een biertje mee kunt drinken dankzij de supportersvereniging.”

Van Aert vindt het wel tijd voor uitbreiding van het bestuur van de supportersvereniging. “Ik sta ook niet meer elke week langs de lijn, daar heb ik de tijd niet voor. Vroeger organiseerden wij zelfs busreizen naar uitwedstrijden, zodat supporters ook daar rustig wat biertjes konden drinken zonder zich druk te hoeven maken over de terugreis. Het wordt tijd voor een frisse wind en nieuwe initiatieven.”

De supportersvereniging van VV Achtmaal