Mitch Nouws (21) is op zijn zevende begonnen met voetballen bij S.V. Sprundel. De spits heeft alle eerste elftallen doorlopen en speelt momenteel bij Sprundel 2. Zijn debuut voor het eerste heeft hij nog niet kunnen maken vanwege zijn blessure.

HappyPoint_desinfectie

De pees die aan de onderkant van de knie is aangehecht, is bij beide knieën ontstoken geweest. Dit wordt ook wel een ‘jumpers knee’ genoemd. In zijn linkerknie zat ook een klein haarscheurtje in de pees. ‘’Naast dat mijn pezen in beide knieën voor een lange tijd ontstoken zijn geweest, zitten mijn knieschijven ook een stukje hoger. Hierdoor komt er extra druk op mijn knieën te staan bij bijvoorbeeld springen en landen.’’

De blessure van Nouws is in de loop van de tijd ontstaan. Vanaf de A1 kreeg hij pas last, zijn pezen begonnen overbelast te raken. ‘’In het begin was het minimale pijn en had ik alleen last na het trainen of een wedstrijd. Na een tijd werd het erger en had ik de dagen erna ook last.’’ Uiteindelijk voelde de spits elke dag pijn aan zijn knieën. Toen Nouws de overstap maakte van de A1 naar de selectie had hij er weinig last van omdat het net zomerstop was geweest. Toch was het de eerste training bij het eerste elftal gelijk goed mis. ‘’Ik wilde een lange bal geven en het schoot toen gelijk in mijn linkerknie, en zoals gewoonlijk volgde de pijn bij mijn rechterknie. Ik had na die training zo veel last dat ik bijna niet meer van mijn stoel overeind kwam zonder mezelf te ondersteunen.’’ Na dit moment besefte de voetballer dat het tijd was om iets aan zijn blessure te doen.

In de JO-19 heeft Nouws rust genomen en ontstekingsremmers geslikt. Dit was maar voor twee weken en daar kon hij mentaal goed mee omgaan. De eerstvolgende training raakte hij weer geblesseerd en dit was een mentale klap. Dit was het moment voor hem om er serieus werk van te maken. ‘’Ik ben een half jaar naar de fysio gegaan. Toen begon ik weer rustig aan met voetballen”. Het ging voor de spits een maand pijnloos tot hij weer geblesseerd raakte.’’ Op dat moment zat Mitch er erg mee en heeft hij ook meerdere keren nagedacht om te stoppen met voetballen. ‘’Het is namelijk heel frustrerend om een half jaar super hard te trainen om je blessure te verhelpen en dat je dan toch weer geblesseerd raakt’’. De spits heeft goed nagedacht en besloot het nog één kans te geven en ging nogmaals naar de fysio, ook heeft hij aangegeven als hij nog één keer geblesseerd raakt aan zijn knie, hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

Nouws zegt niet veel verwachtingen te hebben voor de toekomst. ‘’Ik hoop voor mezelf dat ik zoveel mogelijk pijnvrij kan voetballen, daarbij wil ik natuurlijk wel zoveel mogelijk goals maken want ik sta niet voor niks in de spits.’’ Ook zou het hem leuk lijken om eindelijk zijn debuut te maken bij het eerste.

Voor meer artikelen over SV Sprundel klik hier.
Voor meer informatie over SV Sprundel klik hier.