Zeker tweemaal in de week haalt de klusploeg van VV Wernhout letterlijk de bezem door de vereniging. De club heeft het sportpark aan de Diepstraat deels in eigen beheer en dus is de trouwe ploeg van vrijwilligers onmisbaar.

HappyPoint_desinfectie

Terwijl hij aan de lijn hangt met Het VoetbalJournaal, gebeurt er van alles in de direct omgeving van John Huijbregts. Hij bevindt zich namelijk deze donderdagochtend op het sportpark van VV Wernhout, waar sommige kameraden bouwen aan een opslaggebouw, terwijl anderen op dat moment bezig zijn met het onderhoud van de velden. Afgaande op de geluiden, steken de mannen hun handen flink uit de mouwen. “We zijn weer lekker bezig deze ochtend ja”, aldus het lid van de klusploeg, die eventjes een rustig plekje opzoekt voor het gesprek. “En weetje: het is heerlijk om als pensionado met je kameraden buiten bezig te zijn en goed werk te verzetten voor je club.”

Eigen beheer
Meerdere dagen per week komt de klusploeg bijeen op het fraaie voetbalcomplex. VV Wernhout heeft de accommodatie deels in eigen beheer en dus is er elke week veel te doen. “Het onderhoud van de velden kost veel tijd en uiteraard zorgen we ook dat het groen rondom de grasmatten keurig wordt bijgehouden”, aldus Huijbregts. “Denk ook aan het schoonmaken van de kantine en kleedkamers. Vaak beginnen we rond half negen in de morgen en werken we tot ongeveer half elf. Daarna nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd voor een bak koffie. Tijdens die gesprekken praten we bijvoorbeeld over de laatste dingen die spelen in het dorp en hebben we het over het heden én verleden van VV Wernhout.”

Varkensstal
De klusploeg is het erover eens dat de jeugdleden van de rood-witten een luxe voetballeven leiden bij VV Wernhout. “Ik ben zelf al 53 jaar lid van de club en toen ik jong was, hadden wij absoluut geen verwarmde kleedkamers”, zegt Huijbregts. “O nee, wij wasten ons na de wedstrijd in een café of in een varkensstal. Uiteraard hebben we het tijdens de koffie weleens over die periode. De klusploeg is één brok ervaring van echte Wernhouters, we hebben allemaal een lang verleden bij de club. Verhalen over kampioenschappen of jubileumfeesten doen het altijd goed tijdens onze pauzes.”

Ondanks dat er nu minder gevoetbald wordt door de coronamaatregelen, blijft de agenda van de klusploeg van Wernhout goed gevuld. “Wij kennen in tegenstelling tot de voetballers geen winterstop”, legt Huijbregts uit. “We willen duurzamer worden en starten binnenkort een belangrijk traject, want we gaan van het gas af. We willen ook zonnepanelen plaatsen en de kleedlokalen moeten grondig worden aangepakt, dus wij werken door.”

Terwijl de clubman ons te woord staat, wordt er op de achtergrond gepraat en gelachen. Een teken dat het tijd is om het telefoongesprek af te ronden, want het is koffietijd. En dat laat Huijbregts logischerwijs niet schieten. Wie weet wat voor mooie verhalen er nu weer voorbijkomen.

Meer artikelen over VV Wernhout? Klik hier.
Meer informatie over VV Wernhout? Klik hier.