Thomas van Nederkassel staat al jarenlang onder de lat bij VV Zundert. Afgelopen seizoen mocht hij zelfs voor de 200e keer zijn doel verdedigen bij de hoofdmacht. Zijn ervaringen en kennis deelt hij graag met de jeugdige keepers van de dorpsclub, die op donderdagavond onder zijn leiding staan. Want de jeugdige talenten zouden er van dromen om in de toekomst in zijn voetsporen te mogen treden.

HappyPoint_desinfectieDebuut onder de lat
Van Nederkassel trok evenals vele andere dorpsgenoten op jonge leeftijd het rood en zwart aan. Waar hij echter begon als veldspeler, had hij al snel zijn plek gevonden als keeper. “Ik kwam er al snel achter dat ik iets minder getalenteerd was dan de rest, dus ik ging maar op goal staan,” vertelt hij lachend. Echter viel de appel niet ver van de boom, want ook vader Van Nederkassel droeg jarenlang shirt nummer 1. De doelman doorliep bijna alle jeugdelftallen en mocht zich uiteindelijk bij de selectie toevoegen, maar maakte op het begin veelal minuten bij het tweede elftal. “Je merkte fysiek wel een groot verschil met de jeugd.” Na twee seizoenen had Van Nederkassel zijn plek bij het vlaggenschip helemaal gevonden, waar hij momenteel bezig is aan zijn achtste seizoen.

Competitiestart
Ook de laatste twee seizoenen waren voor VV Zundert erg teleurstellend. “Afgelopen seizoen begonnen we heel goed, maar werd de competitie helaas stopgezet. Wel moet je realistisch blijven, want je kan niet te veel conclusies trekken uit vier wedstrijden natuurlijk.” Ondanks het stilleggen van de competities heeft Van Nederkassel wel mooie ambities met zijn club. “We zijn met een aantal jonge jongens aan het bouwen aan een mooi team, waarmee we weer graag in de tweede klasse zouden willen spelen.”

Hoogtepunten
Afgelopen september behaalde Van Nederkassel een mooie mijlpaal, hij speelde zijn 200e wedstrijd voor de hoofdmacht van VV Zundert. “De club had me op een leuke manier in het zonnetje gezet, maar ik hoop er natuurlijk nog een aantal bij te kunnen schrijven.” In de toekomst zullen er zeker nog meer wedstrijden achter zijn naam komen te staan, want na al die jaren voelt het kind van de club zich nog steeds enorm thuis. “VV Zundert is een hele warme club en het is mooi om te zien dat er veel vrijwilligers onze club een warm hart toedragen.” Tijdens de jaren dat Van Nederkassel onder de lat te vinden was, heeft hij al vele mooie momenten mogen meemaken. “De promotie naar de tweede klasse zal ik niet snel vergeten.” Maar ook de winst tegen buurman VV Moerse Boys zal nog wel even in het geheugen blijven hangen. “Tijdens zo’n derby is er altijd harstikke veel publiek en er is een mooie sfeer. Mooi dat je dan ook nog eens drie punten kan pakken.”

Trainersvak
Voorafgaand aan zijn eigen donderdagtraining geeft Van Nederkassel zelf training een de jeugdige talenten van de dorpsclub. “Ik heb 11 keepers en keepsters, die ik training geef. Het is harstikke leuk om te doen. Zelf ben ik ook jong geweest en toen was er iets minder aandacht voor de keepers. Nu is het mooi dat je je kennis en ervaring kan overbrengen en dat je iets terug kan doen voor deze club,” sluit de clubman mooi af.

Foto: Archief VV Zundert.

Meer artikelen lezen over VV Zundert? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Zundert.