Stefan Lammerse groeide op in Breda, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit Zundert. De fanatiekeling is als trainer en coördinator van de scheidsrechters actief bij VV Zundert. Dankzij zijn inzet heeft de club het KNVB ARAG Fariplay certificaat mogen ontvangen. Daar is de dorpsclub, maar ook hijzelf enorm trots op.

HappyPoint_desinfectieLammerse kwam bij VV Zundert terecht als supporter van zijn zoon, maar rolde vrij snel het trainersvak in. Hier trainde hij jarenlang verschillende jeugdelftallen. “Dat was, maar is nog steeds, hartstikke leuk om te doen. Op een gegeven moment werd het tijd voor Bryan om ook eens een andere trainer voor de groep te hebben.” Want terwijl zijn zoon momenteel mag ruiken aan het eerste elftal, traint Lammerse nog steeds iedere week de jonge talenten.

Ook buiten het trainersvak om is Lammerse actief binnen de dorpsclub. De fanatiekeling is coördinator van alle scheidsrechters bij de club en mede dankzij zijn inzet heeft de club momenteel als een van de weinig gecertificeerde verenigingen uit Brabant een KNVB ARAG Fairplay certificaat mogen ontvangen. “Daar ben ik zelf ook heel erg trots op.” Want het scheidsrechtersbeleid ziet er fantastisch uit met goede begeleiding, opleiding en kleding voor alle wedstrijdleiders van de Zundertse club. “Ik heb veel contact met andere scheidsrechterscoördinatoren, maar dan is het bij ons toch echt wel heel uniek,” vertelt hij met een grote glimlach.

Ondanks dat Lammerse zelf altijd in Breda voetbalde, heeft hij nu wel een speciale band met zijn club VV Zundert. “Zeker nadat ik naar Zundert verhuisde en Bryan lid werd, dan wil je toch wat terug doen voor de club. Dan is het extra mooi om te zien dat de club ook voor mij altijd klaarstaat.” Want Lammerse zet zich al jarenlang enorm in voor de dorpsclub en doet dit nog altijd met veel plezier. “Het is mooi om te zien dat er zoveel waardering vanuit de club is.”

Momenteel gaat er bijna geen weekend voorbij, waar Lammerse niet op Sportpark De Wildert te vinden is. “Heel de zaterdag houd ik me bezig met de jeugdscheidsrechters, maar op zondagmorgen ben ik er vaak ook nog wel even. Waarschijnlijk zal ik straks op zondagmiddag ook wel bij het eerste elftal gaan kijken.” Het is zeker geen toeval dat Lammerse zo vaak langs het voetbalveld te vinden is. “De saamhorigheid bij de club vind ik zo fantastisch. Als je bijvoorbeeld kijkt naar ons clublied, dat gaat van terreinknecht tot hoofdtrainer en dat zie je gewoon terug bij onze mooie club,” sluit hij af.

Foto: VV Zundert.

Meer artikelen lezen over VV Zundert? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Zundert.