Rob Hendrickx was genoodzaakt om op jonge leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Echter keerde hij al snel terug bij zijn jeugdliefde VV Zundert, waar hij momenteel het zaterdag tweede elftal en de overige senioren traint. We spraken met de fanatieke trainer over zijn jeugdperiode, het afgelopen seizoen en de toekomst.
HappyPoint_desinfectieHendrickx kwam al op jonge leeftijd binnenlopen op Sportpark De Wildert. Nadat hij meerdere jeugdelftallen had doorlopen, zat zijn overstap naar de senioren er aan te komen. Echter liep de toenmalig A-junior een zware blessure op, waardoor zijn carrière helaas een andere wending aan nam. “Na meerdere fysiobehandelingen werd er mij verteld dat het niet verstandig was om wedstrijden mee te doen, hierdoor ben ik genoodzaakt te stoppen met voetballen.” Een enorme domper voor Hendrickx, zeker op zo’n jonge leeftijd. “Het was een hele harde klap, daar baalde ik echt van. Ik had zoveel plezier in het voetballen en bij VV Zundert had ik het echt naar m’n zin.”

Dankzij zijn enkelblessure deed Hendrickx een uitstapje naar de horecawereld, maar hij miste het spelletje toch enorm. Vandaar dat hij na anderhalf jaar terugkeerde bij zijn jeugdliefde, ditmaal als trainer van het zaterdag tweede elftal. “Daarnaast train ik samen met Sander van der Kloof de overige senioren bij de club.” Het derde, vierde, vijfde elftal en alle zaterdagelftallen zijn momenteel weer te vinden op de velden van VV Zundert iedere donderdagavond. Ook worden er regelmatig in het weekend onderlinge wedstrijden gespeeld met de jongens onder de 27. “Je merkt aan alle reacties dat iedereen echt wel heel blij is dat we weer een balletje mogen trappen.”

Net na de vorige zomer mochten er zelfs nog wedstrijden worden gespeeld met het zaterdag tweede elftal. Echter waren de resultaten toen best tegenvallend. “De voorbereiding ging goed en we wonnen zelfs een aantal wedstrijden.” Toen de competitie van start ging, had de ploeg veel last van blessures, waardoor de resultaten minder positief waren. Echter noemt Hendrickx ook een logisch te verklaren rede voor deze nederlagen. “Het leek er af en toe wel op dat sommigen nog een biertje op hadden,” vertelt hij lachend. Want een biertje hoort er ook uiteraard bij, zeker tijdens het jaarlijkse teamuitje of in de derde helft. “De gezelligheid maakt het elftal wel.”

Met het zaterdag tweede elftal hoopt Hendrickx ooit nog op een kampioenschap. “Dat zal wel een groot feest worden dan, lijkt me fantastisch om mee te maken.” Persoonlijk kijkt de fanatieke trainer enorm nuchter naar de toekomst. “Ik zit echt wel op mijn plek bij VV Zundert.” Want na een jarenlang lidmaatschap heeft Hendrickx een mooie band met de club opgebouwd. “De saamhorigheid is fantastisch en iedereen staat voor je klaar, dat is mooi om te zien.”

Foto: Archief VV Zundert.

Meer artikelen lezen over VV Zundert? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Zundert.