Boezemvrienden, bestuursleden of teamgenoten, zo kunnen Ludwig van de Wouw en Eduard van Elsacker zeker genoemd worden. Want waar ze vroeger nog gezamenlijk voetbalden, hebben ze nu beide een bestuursfunctie bij hun geliefde club VV Zundert. De één zet zich in voor de jeugd, terwijl de ander zich juist bezig houdt met de senioren.

HappyPoint_desinfectie
Beide mannen trokken op jonge leeftijd al de voetbalschoenen aan en werden lid bij VV Zundert. Van Elsacker schopte het zelfs tot het eerste elftal en speelde hier maar liefst 301 wedstrijden. “Ik begon als een snelle middenvelder, maar daarna werd ik een balvaste spits.” Volgens Van de Wouw had Van Elsacker wel een hele bijzondere kwaliteit. “Eduard had wel een neusje voor de goal tijdens belangrijke wedstrijden, waaronder de kampioenswedstrijd.” Voor Van de Wouw zelf verliep zijn voetbalcarrière helaas iets minder rooskleurig. “Ik speelde eigenlijk in het anderhalfste,” geeft hij lachend aan. “Helaas liep ik een blessure op, waardoor ik vroegtijdig moest stoppen met voetballen.” Dit was dan ook op dat moment een flinke tegenslag voor Van de Wouw. “Gelukkig heb ik het vrij snel om kunnen zetten en ben ik andere dingen bij de club gaan doen.”

Nadat Van de Wouw zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, rolde hij het trainersvak in. “Ik heb bijna alle jeugdelftallen getraind en nog even het tweede. Ik heb ook via de club mijn oefenmeester III papieren kunnen behalen.” Daarnaast was de fanatiekeling ook nog eens bijna 20 jaar leider van de hoofdmacht van de dorpsclub. Ook Van Elsacker kende een trainerscarrière na zijn voetballoopbaan. Hij trainde ruim zes jaar het tweede elftal van VV Zundert. “Dat heb ik altijd met veel liefde en plezier gedaan.”

Momenteel maken beide mannen deel uit van het hoofdbestuur van de Zundertse vereniging. Van Elsacker is voorzitter van de technische commissie en houdt zich bezig met de senioren. Daarnaast traint hij ook nog eens de meiden onder 13. “Ik ben ooit een keer trainer geweest van mijn zoon en had mijn dochter beloofd dat ik daar ook ooit trainer van werd. Het is een beetje uit de hand gelopen, want we zijn nu drie jaar verder haha, maar het is harstikke leuk om te doen.” Van de Wouw focust zich daarentegen juist op de jeugd en is de verbindende factor tussen het hoofdbestuur en de jeugdcommissie. “Het liefst wil ik ook graag mijn gezicht zo veel mogelijk laten zien tijdens trainingsavonden en op zaterdagen.”

Eduard en Ludwig groeiden samen op, zaten bij elkaar in de klas en in het voetbalelftal. “We kennen elkaar heel goed en hierdoor zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar we hebben samen met de andere bestuursleden een mooi doel voor ogen, dat is VV Zundert goed besturen,” vertelt Van de Wouw. Ook Van Elsacker heeft mooie doelstellingen voor ogen in de toekomst. “Op dit moment hoop ik dat er zo snel mogelijk gewoon weer ‘normaal’ gevoetbald kan worden. Ook met het eerste en tweede elftal willen we graag weer een stapje hogerop.”

Beide bestuursleden zijn al jarenlang verbonden met de club en voelen zich nog steeds altijd thuis, zo ook Van de Wouw. “De combinatie tussen de gezelligheid en het presteren met de gehele club, dat vind ik zo mooi. We doen het altijd met de middelen die we hebben. En vanuit mijn functie is het dan de mooie taak om zoveel mogelijk spelers en speelsters naar de senioren te begeleiden.” Ook Van Elsacker heeft het nog altijd naar zijn zin. “Soms lijkt ons clubje net het Nederlands elftal met het aantal bondscoaches die we hebben, maar uiteindelijk heeft iedereen het beste met VV Zundert voor.”

Foto: Archief VV Zundert.

Meer artikelen lezen over VV Zundert? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Zundert.