brian-roquas-vvkogelvangers

Twee jaar trainer en nog altijd geen eindklassering achter zijn naam. Het geldt voor Brian Roquas van VV Kogelvangers. De 54-jarige oefenmeester begon vol ambitie aan zijn klus bij de derdeklasser, maar zag twee keer een hoopvolle start vervliegen. De doelstelling blijft hetzelfde: promoveren naar de tweede klasse.

Toen hij dat, een jaar of twee geleden zei tegen mensen binnen de club, leverde dat best de nodige verbaasde blikken op. Weet hij nog goed. “Ze speelden toen eigenlijk onderin mee, moesten hard werken om erin te blijven. Maar ik zag gewoon dat er meer uit te halen viel, dat zat hem in kleine dingen. Ik vond dat we die ambitie best uit mochten spreken.” En dus ging hij vanaf dat moment keihard aan de slag. “Te beginnen met een structuur en een goede basis. Veel onnodig balverlies, te traag in de omschakeling. Dat moest eruit. En eigenlijk de basisprincipes. Wat doe je in balbezit, hoe wil je kansen gaan creëren?” Die aanpak wierp, met een vierde plek in zijn eerste seizoen, meteen zijn vruchten af. Al bleef de echte bekroning uit. “Voor mijn gevoel waren we echt op weg naar een plek in de nacompetitie.”

Bewijzen
Dit jaar kwamen ze niet verder dan vier wedstrijden. De teleurstelling overheerst, vertelt Roquas. “Voor de club, de supporters, maar ook voor mezelf. Wat we voor ogen hadden, is nog niet gelukt. Dan is het toch een beetje een net-niet-verhaal.” Dat was voor hem ook de belangrijkste reden om er een derde seizoen aan vast te plakken. “Mijn taak zit er nog niet op. Ik wil gewoon aan mezelf bewijzen dat er inderdaad meer in zit.” Hij ziet de ontwikkeling bij zijn spelers en dus heeft de inwoner van Oud-Beijerland het goed naar zijn zin in Willemstad. “Ik had meteen een goede klik met de spelers, met mijn assistent, maar ook met het bestuur. De randvoorwaarden kloppen. Als ik een paar procent had getwijfeld of ik hier wel goed zat, was ik niet doorgegaan.” En dus staat hij ook straks weer voor de groep, ze weten inmiddels wat ze kunnen verwachten. “Een fanatieke trainer, die dat probeert uit te stralen op zijn spelers. Er moet altijd iets op het spel staan. Daarnaast ben ik wel een ‘peoplemanager’, aanvoelen of ze een schop onder de kont nodig hebben of juist een goed gesprek.” En natuurlijk wil hij komend jaar weer meestrijden voor promotie, maar op één ding hoopt hij misschien nog wel het meest. “Dat we eindelijk weer eens een normaal seizoen mogen hebben!”

Klik hier voor meer informatie over VV Kogelvangers
Lees hier meer artikelen over VV Kogelvangers