Voetballen vinden de jeugdleden van Rood-Wit allemaal leuk en ook buiten het veld wordt er genoeg georganiseerd voor de spelers en speelster van de club uit Sint Willebrord. Met dank aan de bloeiende activiteitencommissie vol gedreven ouders, die graag iets extra’s regelt voor de kinderen.

HappyPoint_desinfectie

Het valt niet mee nu, maar ook in tijden van corona blijft de activiteitencommissie van Rood-Wit bezig. De jeugdactiviteitencommissie welteverstaan, want de senioren van de club mogen niet in grote groepen bijeenkomen op sportpark De Gagelrijzen. “We organiseren bijvoorbeeld een kleinschalige Sinterklaasactiviteit voor de kleintjes”, zegt Sandra Lindt, die penningmeester is van het enthousiaste gezelschap. “Normaal is het feest in de kantine met de ouders erbij, maar nu houden we een pietentraining. Anders dan voorheen, maar het wordt zeker weten ook heel gezellig.”

Veel activiteiten
Lindt en een clubje van zo’n tien anderen vormen samen de jeugdactiviteitencommissie van Rood-Wit. “We voeren regelmatig overleg en de taken worden verdeeld. Als we de plannen in de praktijk uitvoeren, dan sluiten er altijd voldoende mensen aan die ons een handje helpen”, zegt de voetbalmoeder, wiens zonen Jayden (11) en Brayen (7) bij Rood-Wit voetballen. Ieder jaar organiseert de commissie een aantal activiteiten, om de kinderen ook buiten de eigen trainingen en wedstrijden om een groot plezier te doen. In de kerstvakantie is er meestal een zaalvoetbaltoernooi, rondom carnaval is er bij Rood-Wit vaak een speciale activiteit, soms bezoeken teams pretparken of kinderspeeltuinen. En in de zomer is het voetbalkamp in Rucphen al jarenlang een vaste traditie voor kinderen in de leeftijdsgroep van tien tot veertien jaar. “Kinderen maken hierdoor ook vrienden buiten hun eigen team, dat is leuk om te zien”, zegt Lindt. “En ook ouders leren elkaar beter kennen. Ik denk dat onze activiteiten bijdragen aan het warme verenigingsgevoel.”

Jeugdkamp
Als Lindt één specifieke activiteit moet kiezen als haar favoriet, dan is wel het traditionele jeugdkamp. Twee dagen wordt een groep van zo’n veertig kinderen, in de leeftijdsgroep van tien tot dertien jaar, vermaakt door enthousiaste begeleiders. “Ze gaan onder meer zwemmen, spellen doen en natuurlijk veel voetballen”, zegt Lindt. “Vanuit de hele club zijn er vrijwilligers betrokken bij de organisatie, want daar komen best veel zaken bij kijken. De een richt zich op de inkoop van het eten en drinken, de ander regelt weer de activiteiten en oude jeugdleden spelen vaak mee in een spooktocht. Het kamp roept een typisch clubgevoel op, we regelen het echt met z’n allen. Het is ieder jaar weer een supergave belevenis voor iedereen.”

Klik hier voor meer artikelen over Rood Wit
Klik hier voor meer informatie over Rood wit