Hij is de oudste speler en probeert zijn ervaring over te brengen op de jongere gasten. Na vele mooie jaren op hoog niveau twijfelde Ruud van Dijk (37) drie jaar gelden over RightOh, maar de verdediger is blij met zijn keuze voor de club uit Geertruidenberg. “Ik ben nog altijd fit en gemotiveerd.”

Ruud van Dijk beleefde vele mooie jaren in zijn lange voetbalcarrière. Hij speelde heel wat seizoenen in de hoofdmacht van het Bredase Baronie en had daar behoorlijk wat succes. “Ik heb in de hoofd- en topklasse gespeeld. Die laatstgenoemde competitie was destijds de hoogste amateurklasse van Nederland. Bovendien deden we ook mee in de landelijke Amstel Cup, dat waren mooie wedstrijden”, zo haalt hij herinneringen op. “Ik speelde altijd op het middenveld en was een vaste waarde in het team. Het waren prachtige jaren.”

Van Dijk speelde ging hierna nog bij GVV Unitas en DESK en hierna stopte hij ermee. Tijdelijk, zo bleek later. De vader van Van Dijk komt uit Geertruidenberg en hij zei tegen zijn zoon: ‘Waarom kom je niet bij Right-Oh voetballen?’. De middenvelder miste het voetbal, maar twijfelde. “Ik dacht dat het niveau en beleving te ver af zou liggen van wat ik gewend was maar ik miste het presteren en het sociale van een vereniging. De twijfels waren snel weggenomen. Met een ambitieus team gingen we de derde klasse in, alleen helaas degradeerden we. Ondanks die teleurstelling had ik ondertussen mijn plek gevonden bij de club.”

LAATSTE MAN
De aanvoerder is van het middenveld ondertussen teruggezakt naar de positie van laatste man. “Dat scheelt qua loopvermogen”, zo grapt hij. En dan serieuzer: “Als laatste man heb ik veel overzicht, dat is fijn. In de opbouw kan ik hierdoor belangrijk zijn voor het team.” Van Dijk vindt het voetballen té leuk om te missen en ziet spelen in de krochten van het amateurvoetbal nog niet zitten. “Ik ben altijd aanwezig op de training: ik wil graag fit blijven en dat lukt op deze manier erg goed. Soms duurt het herstel na een zware wedstrijd wat langer en mijn lichaam is wat eerder verzuurd. Maar ik kan nog prima mee.”

ZESDE PLAATS
Dit seizoen hoopte Right-Oh onder leiding van trainer Leon Hutten mee te spelen om de prijzen, maar het liep anders. Door verschillende redenen haakte de ene na de andere speler af gedurende het seizoen, waardoor de selectie flink werd uitgedund. Dit had volgens Van Dijk invloed op de prestaties van de club uit Geertruidenberg. “We hadden een heel goed team, maar leverden veel kwaliteit in. De jeugdspelers en gasten uit het tweede en derde team hebben ons goed geholpen, maar ik ben niet tevreden over onze zesde plaats.”

Van Dijk hoopt op een beter seizoen 2019-2020 met Right-Oh. “Ik hoop op een plekje bij de eerste vijf en wellicht een periodetitel. Maar we zullen zien. Ik denk dat het een overbruggingsjaar gaat worden, er vinden weer wisselingen plaats in de selectie.”