west-brabant-eric-van-rooij-rkvv-dia

RKVV DIA heeft met Erik van Rooij (49) een ervaren én hoogopgeleide voetbaltrainer aan het roer staan. De Eindhovenaar verlengde zijn contract onlangs, aangezien hij het prima naar zijn zin heeft in Teteringen. Het niveau waarop Van Rooij werkt, is voor hem niet zo van belang. Als er maar een mooie uitdaging ligt.

Erik van Rooij voetbalde zelf in de jeugd van PSV en trainde verschillende jeugdteams van betaald voetbalclubs. Nu is hij bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van DIA. Hoe dat kan? “Het niveau zegt mij niet zo veel, heb van de vijfde tot en met de eerste klasse getraind. Ik vind het veel belangrijker wat een club uitstraalt, waar willen ze naartoe?

Ik ben een trainer die zich met de hele vereniging bezighoudt, begeleid ook trainers en kijk naar wedstrijden van bijvoorbeeld de JO12-1. Ook zie ik veel voetbal bij andere clubs, om te zien hoe ver wij staan ten opzichte van die verenigingen.”

DERTIG UUR
Het is wel duidelijk dat de 49-jarige trainer van de Teteringse vierdeklasser een voetbaldier is. “Het is mijn passie, ik steek twintig tot dertig uur in dit vak.” Hij stopte ook al vroeg als voetballer. Na PSV keerde hij terug naar de amateurs, om zich vanaf zijn 23ste volledig op het trainersvak te richten. “Ik doe liever één ding goed, dan twee half.” Inmiddels is hij al 35 jaar werkzaam als trainer. DIA deed eerder al een poging bij de Eindhovenaar, maar die had toen net bij MVC’19 getekend en moest het aanbod uit Teteringen dus afslaan. “Ik volg het voetbal heel breed en kende DIA daarom. Wat ik van de club wist, beviel me wel.” Toen hij vorige zomer na twee seizoenen bij MVC’19 vertrok en DIA ook zonder trainer kwam te zitten, was de optelsom snel gemaakt. “Binnen een paar dagen waren we rond.”

INVESTERING
Zo maakt de trainer nu regelmatig de reis van Eindhoven naar Teteringen. “DIA is bereid te investeren, wil naar een hoger niveau. Die instelling heb ik nodig. Ik ben in 35 jaar tijd zeventien keer gepromoveerd, maar dat lukt je nooit in je eentje. We willen met DIA ook graag promoveren, maar dat hoeft nog niet per se dit of volgend seizoen.” Het gaat namelijk om het proces, zo vertelt De Rooij. “De belastbaarheid van mijn spelers moet omhoog en ze moeten wennen aan mijn manier van trainen en spelen. Een promotie is mooi meegenomen, maar het gaat om de lange termijn.”

Van Rooij heeft niet voor niets zijn contract met een seizoen verlengd: hij heeft het naar zijn zin bij DIA. “Het is prettig werken met de spelers, trainers en technische commissie in Teteringen. Zij willen veel tijd en energie in de club steken en ik ook. Hopelijk betaalt zich dat in de toekomst uit.”

Wil je meer informatie over de club DIA? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.